avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Întrebare schimbare nume minori cu cel al soțului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Întrebare schimbare nume minori cu cel al soțului mamei

daca intro relatie exista 2 minori si parintele respectiv nu acorda nici o interes asupra minoriilor si mama minorilor se casatoreset cu partenerul actual cu care este in concubinaj de mai mult de 7 ani si concubinul vrea ca si minorii sa poarta numele lui ce si minorii ar dorii acest lucru ce trebuie sa faca acest cuplu sa poata indeplini aceasta demers? ma intereseaza acest fapt ca despre mine este vorba si sa stiu ce demers trebuie sa fac ca sa devenim o familie intreaga?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 21:07, 2 Ianuarie 2019
Nu se poate fara acordul parintelui.
Mergeti la Direcția de asistență socială din localitate și le expuneti situatia. O sa va ajute cu procedura de urmat.

Daca tatăl biologic al minorilor nu s-a interesat de copii, instanta poate suplini acordul acestuia(poate sa NU tina cont de refuzul tatălui biologic) si poate incuviinta adoptia. Citiți legea adopției si o sa va lămuriți.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie Ana-maria Dociu Ana-maria Dociu buna ziua actualul meu sot vrea sa imi adopte copilul pe care il am cu un fost iubit( copilul fiind recunoscut de tata). inca nu am depun nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu a vrut ... Nikaa85 Nikaa85 Buna ziua am un copil de 9 ani și tatăl copilului nu a vrut să facă parte din viața copilului ....de 5 ani sunt împreună cu partenerul și trăiesc în ... (vezi toată discuția)
Custodie minor davidutu davidutu In urma unei relatii de concubinaj am un fiu in varsta de 4 ani , copilul este recunoscut de tatal sau . Tatal a plecat in Italia pe cand copilul avea 7 luni ... (vezi toată discuția)