avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Insulta și calomnia între civil și penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Insulta și calomnia între civil și penal

Știu că de-a lungul timpului au tot fost modificări în legătură cu insulta și calomnia... Care este situația în prezent? Atrag acestea răspunderea penală sau au rămas în continuare în sfera civilului? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Diana P. , utilizator 01:31, 3 Ianuarie 2019
Nu atrage răspundere penală insulta și calomnia. Doar răspundere civilă.
Puteti formula o actiune civila prin care sa solicitati daune morale,este singura optiune .
Insulta si calomnia nu sunt incriminate in Codul penal.
Mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal sau civil? jon53 jon53 Buna ziua, Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie ITD ITD va rog sa-mi spuneti sub ce forma as putea rezolva in instanta penala sau chiar civila, insultele si calomniile care mi se aduc ?mai sunt incriminate cele ... (vezi toată discuția)
Actiune in interdictie neprobata impotriva mea eusaisapte eusaisapte A introdus o actiune in interdictie neprobata imoptriva mea, adica trebuia sa faca dovada ca sunt alienat mintal, ceea ce reiese ca e reclamantul dupa cum ... (vezi toată discuția)