avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fără contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fără contract

Bună ziua!
În luna octombrie 2018 am dat un concurs de ocuparea unui post de Asistent medical principal cu succes,Pe data de 1 noiembrie am început activitatea spre surprinderea mea nu am semnat un contract de muncă,Am insistat în mai multe rânduri dar am fost amânată ,când politicos când mai puțin politicos În fine nu am contract semnat nici azi 3 ianuarie. Spre stupoarea mea o colegă care a început activitatea cu 19 zile după mine are contractul semnat se săptămâni,Ce este de făcut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:35, 3 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati Inspectia Muncii...

Sesizarile pot fi transmise prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Codul Muncii
art.16
....
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
....
Cu ITM Brașov nu se rezolvă nimic,Am făcut o sesizare anul trecut pentru program de lucru de 16 ore la care răspunsul a fost că nu am făcut nimic cu care eu să nu fi fost de acord.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre Inspectia Muncii - for ierarhic superior ITM-ului, cu sediul in strada Matei Voievod nr.14, sector 2 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp trebuie semnat contractul de munca? Tania58 Tania58 In cat timp se poate semna contractul de munca pentru o persoana care a fost angajata pe 20 ianuarie si pana acum nu a semnat contractul? Poate dura mai mult? ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca in invatamant dupa data de 1 septembrie. ppvasilepp ppvasilepp Buna ziua! Sunt profesoara debutanta si la una din scolile la care predau am intampinat o problema. Cu toate ca mi-am inceput activitatea de pe 1 septembrie, ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior ... Mario alexandru Mario alexandru Bună dimineața,eu lucrez cu c.m. din data de 10.08.2024,anterior am lucrat câteva luni fără contract, deoarece firma era la început și le am dat ... (vezi toată discuția)