avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare servicii operator cablu si internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare servicii operator cablu si internet

În data de 29.12.2018 am renuntat la serviciile operatorului de cablu si internet AKTA Telecom SA ( la care eram client de foarte multi ani), motivata fiind de nemultumirea serviciilor care erau din ce in ce mai precare, si am incheiat contract cu un alt operator. Fiind zile libere la firma lor cu ocazia Sarbatorilor de iarna, le-am adus la cunostinta în data de 03.01.2019. Mi s-a spus ca contractul se va incheia incepand cu data de 01.03.2019, cu toate ca în Contractul cadru de pe situl lor (pentru ca eu nu-l am de cand au preluat de la vechea firma), scria până la orele dimineții ale zilei de 03.01.2019 ca perioada de preaviz pentru deconectare era de 30 zile, iar la orele amiezii s-a schimbat la 60 zile. Ideea este că eu nu înțeleg dacă se pot schimba informatiile din contract fara o negociere , fiind pusi in fata faptului implinit si cum sunt justificati banii pe care trebuie sa-i dau pana in martie cu toate ca eu nu mai beneficiez de serviciile lor din luna decembrie. Va intreb daca este perfect legal sa platesc aceste doua luni in care eu nu mai beneficiez de serviciile lor. Mentionez ca nu am plati restante si plata a fost facuta inclusiv pentru luna decembrie. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:38, 20 Mai 2021
Nu, daca i-ati instiintat ca livreaza serviciile in mod defectuos si nu au reparat livrarea acelor servicii intr-un termen rezonabil (2-3 saptamani de la notificare), puteti denunta contractul in orice moment, fara preaviz. Ii puteti ameninta cu plangere la protectia consumatorului sau cu darea-n judecata.
Am patitsi eu ceva asemanator , am fost la judecata si acolo multe nu am hotorit
Ambele parti contractante au atat drepturi cat si obligatii. Daca providerul nu-si respecta obligatiile trebuie instiintat prin scrisoare recomandata si daca nici atunci nu si le indeplineste, contractul poate fi denuntat unilateral.

Denuntarea contractului va fi comunicata tot prin scrisoare recomandata, indicand motivul (neindeplinirea intr-un termen rezonabil a obligatiilor asumate prin contract).

De asemenea, clientul poate declara in termenul prevazut pentru asta ca nu este de acord cu modificarea conditiilor generale sau a termenilor de serviciu/utilizare, moment in care contractul inceteaza de la data modificarii acestora.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
tgeorgescu, utilizator
Detin de cativa ani un contract pt internet si cablu cu o firma de profil. Acum cateva zile am reinoit contractul pe o perioada de 2 ani cu anumite reduceri de pret. Acum as dori sa renunt la contractul nou incheiat.
As putea sa apelez la OUG 34/2014 privind contractele incheiate in afara spatiului comercial, avand in vedere ca noile contracte le-am semnat in fata portii si nu la sediul furnizorului oare nu vor face un [url=[ link extern ] .
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
Kalila23, utilizator
Firmelor comerciale nu li se acorda protectiile legale care se acorda consumatorilor.

Iar pentru consumatori parca era prevazut un termen in care aveau dreptul sa renunte la contract.

Si nu stiu in ce masura poate fi vorba de un contract nou.

Altfel, aveti dreptul sa va modificati pachetul ales dintre cele disponibile, cat timp ramaneti la aceeasi firma.

De ex. schimbarea vitezei conexiunii de internet este permisa.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut un abonament la o firma de cablu iar acum m-am trezit ca sunt la alta firma Yahweh Yahweh Salut, Acum aporximativ 2 ani, mi-am facut abonament la cablu si internet la o firma locala pe numele Spot Telecom, iar la inceputul acestui an, am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Conditionare reziliere contract automtics_rules automtics_rules Buna ziua, se pare ca este o practica obisnuita a operatorilor de cablu/internet sa conditioneze rezilierea contractelor de plata facturilor. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Notificare reziliere operatori telecom automtics_rules automtics_rules Operatorii telecom(cablu/telefon/internet) prevad in contract o perioada de preaviz pentru notificarea rezilierii de x zile si sa nu fie facturi ... (vezi toată discuția)