avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am un PFA și încă nu am schimbat casa de marcat ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am un PFA și încă nu am schimbat casa de marcat conform noii legislații. Cum credeți că e bine să procedez ca să nu fiu amendată?

Bună ziua,
Va rog sa ma ajutați cu un sfat:
Am un PFA și nu am schimbat casa de marcat, conform noii legislații... am un copil special, am fost plecata în străinătate la terapii și am uitat complet de acest lucru.
Cum credeți ca este mai bine sa procedez, sa suspend pfa-ul, "să-mi acopăr urmele" și sa deschidă soțul pe numele lui?Dacă raman în continuare PFA și schimb casa, în cazul unui control ,primesc amenda ca nu am schimbat casa pana la 1 noiembrie 2018?Adica dacă în momentul controlului, am casa noua, pot sa ma amendeze ca nu am schimbat-o pana la 1 noiembrie?
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Transilvanialodge , utilizator 12:13, 6 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti timp si in zilele urmatoare sa achizitionati noua casa de marcat caci va penalizeaza doar daca va descopera in urma unui control. Luati legatura cu firma de unde achiitionati casa de macat, o platiti, va da factura si chitanta si apoi asteptati sa v-o aduca caci mai sunt multi in asteptare. Dar sa aveti dovada, acea factura si chitanta, ca ati facut demersul de a o schimba.
Treaba cu "să-mi acopăr urmele" nu cred ca-si are rostul.
Da, aveți dreptate! Va mulțumesc foarte mult pentru răspuns!

george-neagu a scris:

Aveti timp si in zilele urmatoare sa achizitionati noua casa de marcat caci va penalizeaza doar daca va descopera in urma unui control. Luati legatura cu firma de unde achiitionati casa de macat, o platiti, va da factura si chitanta si apoi asteptati sa v-o aduca caci mai sunt multi in asteptare. Dar sa aveti dovada, acea factura si chitanta, ca ati facut demersul de a o schimba.
Treaba cu "să-mi acopăr urmele" nu cred ca-si are rostul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa radiat rbtrbt rbtrbt Buna ziua,ce se intampla cu facturile emise de un pfa radiat din oficiu si cu casa de marcat....daca intre timp am facut un alt pfa....pot transfera casa de ... (vezi toată discuția)
Casa de macat pentru comparatorii persoane fizice si juridice Aritina Cirica Aritina Cirica Daca detin casa de marcat cu jurnal electronic,obligatorie de la 1 noiembrie 2018 si facturez si catre persoane juridice,e obligatoriu sa emit bon ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat cu jurnal electronic L.Pr L.Pr Bună seara, conduc o firmă recent intrată pe piaţă de consultanţă, până la acest moment am lucrat cu firme pe contract+factura+chitantă, am vrea să ... (vezi toată discuția)