avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... continuare activitate pensionar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

continuare activitate pensionar

buna ziua,

am si eu urmatoare situatie:

un angajat face cerere de pensionare limita de varsta.
acesta isi poate continua activitatea in baza aceluiasi CIM, in situatia in care doreste continuarea activitatii??

intreb acest lucru avand in vedere prevederile C Muncii ( incetare de drept a CIM) dar si indumarile unui lucrator al ITM care a spus ca nu este nevoie de incheierea unui nou CIM.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: sandraionita , utilizator 18:30, 16 Noiembrie 2009
1. Isi continua activitatea in baza aceluiasi CIM pana la comunicarea deciziei de pensionare.
2. La comunicarea deciziei de pensionare CIM inceteaza de drept, conf.art.56d din Codul muncii.
3. Dupa aceasta data, daca si angajatorul si pensionarul o dores, se poate incheia un alt CIM.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrieri in cartea de munca .... Doina Elena Doina Elena Va rog sa ma indrumati in urmatorul caz: - in luna Dec.2009, fac propunere de pensionare cf. legii 19, pentru un angajat (02.12). - in luna dec.09 este in ... (vezi toată discuția)
Pensie si contract de munca loredanaelena loredanaelena va rog sa-mi spuneti daca fosta colega a procedat corect in urmatorul caz: salariatul iese la pensie limita de varsta si primeste decizia in 28.02 .2009 dar ... (vezi toată discuția)
Pensie Radu Aura Radu Aura Rog sprijin pentru urmatoarea situatie: un salariat cu CIM norma intreaga, doreste sa se pensioneze pentru limita varsta, cu 10 ani reducerea varstei ... (vezi toată discuția)