avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat, dacã se poate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat, dacã se poate

În luna mai am făcut comandă pentru geamuri termopane. Între timp, odată cu venirea frigurilor, am constatat mai multe nereguli la geamuri. Prima oară când au venit să constate, au schimbat ceva garnituri şi au plecat, fără să mai verifice.Problema a rămas în continuare aceeaşi. Când i-am sunat să revină din nou, m-au tot purtat cu telefoanele.Până la urmă, fiindu-mi pusă răbdarea la încercare, mi-au răspuns nonşalant că pe ei îi costă drumul până la noi.Problema este alta: aş vrea să fac o plângere la OPC dar...nici până în prezent nu mi-au dat factură, contract, certificat de calitate etc. Când i-am întrebat de toate aceste acte, mi-au spus că de ce nu i-am cerut? Cum să fac sau unde să mă adresez cu această plângere? Menţionez că nu am de la ei nici un act.
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 18:10, 2 Februarie 2010
Fara acte nu puteti face nimic, asa ca primul pas este contractul, factura, chitanta si procesul verbal incheiat cu furnizorul si semnat de dumneavoastra la finele montajului. In contract cu siguranta exista clauze, conditii si termene de garantie.
De câte ori pomenesc de acte, se fac că n-au auzit de aşa ceva. Ba chiar s-au mirat când au auzit de contract şi certificatul de calitate.
De ce nu ii reclamati la protectia consumatorului sau la politia economica pt evaziune fiscala - nu v-au dat factura, deci si-au insusit banii ilegal ?
Pana la urma, acea cheltuiala de bani se cheama investitie ceea ce ar fi presupus sa incheiati un contract cu firma care v-a montat acele termopane! Daca asa ceva nu exista o reclamatie la OPC, nesustinuta de o dovada in ceea ce vi s-a intamplat, sunt putine sanse de a avea sorti de izbanda!
ma numesc violeta,am 72 ani si am o mare problema,cu 20 de ani in urma din prea multa dragoste am luat nepotii(2) in ingrijirea mea deoarece fiul mei si nora sunt dependenti de alcool iar viata copiilor era in mare pericol, sau mai bine zis asa am gandit eu,i-am crescut cum am putut dar m-am gasit in fata imposibilitatii financiare si din acest motiv am pierdut casa batraneasca si un apartament iar in acest moment ma aflu la mila prietenilor,am fost in audienta la primar dar mi-a spus ca nu ma poate ajuta ca legea nu-i da voie,cum pot eu obtine o locuinta ca sa pot sa-mi traiesc zilele cate mai am fara frica ca daca raman si fara prieteni voi dormi pe strada, stiu ca nu am facut bine ca am ramas fara casa dar acum nu mai pot da timpul inapoi,va rog spuneti-mi cum pot sa rezolv aceasta problema si ce lege are ceva bun si pentru mine,multumesc

Alte discuții în legătură

Un sfat, vã rog maria_cseh maria_cseh În luna mai am făcut comandă pentru geamuri termopane. Între timp, odată cu venirea frigurilor, am constatat mai multe nereguli la geamuri. Prima oară ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract arhivarul arhivarul Buna seara ! In urma cu 4 luni , am incheiat un contract cu o firma pentru montarea de tamplarie PVC cu geam termopan , am achitat integral contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Firma termopane dumitru2000 dumitru2000 o cunostinta a apelat la o cunoscuta firma de termopane. astfel firma i-a montat termpoane in intreaga casa. In unul din balcoane insa i le-a montat ... (vezi toată discuția)