avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA sau PF pentru închiriere imobil
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA sau PF pentru închiriere imobil

Buna ziua,

Ma interesează sa știu care este cea mai buna forma dintre PFA si PF pentru închirierea imobilelor in 2019? In momentul actual sunt angajat( plătitor de taxe). Care este cea mai buna forma juridică prin care impozitele sa fie minime pentru închirierea unui imobil? Este mai bine să-l închiriez pe PF sau PFA? Întreb acest lucrur atat pentru un număr mai mic de 5 imobile, cât si pentru un număr mai mare de 5 imobile.

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
pmcosmin, utilizator
Cel mai recent răspuns: RRU12 , utilizator 15:08, 8 Iulie 2019
Daca apartamentele sau casele pe care doriti sa le inchiriati sunt pe numele dumneavoastra ca proprietar in acte, nu este nevoie sa va faceti pfa.
pmcosmin mai sus intreba care este o varianta mai buna ( aici intra dpdv al taxelor, riscuri etc.), nu inteleg raspunsul dumneavoastra, daca nu sunt proprietar in acte ce fel de proprietar sunt de pot sa fac profit din inchirierea unor bunuri care nu imi apartin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere in regim turistic - prin srl, proprietate pf gabrielvarga89 gabrielvarga89 Buna ziua, Detin cateva proprietati pe persoana fizica si intentionez sa le inchiriez in regim turistic, insa as prefera ca totul sa aiba loc prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Cea mai convenabila solutie+lamuriri hopeless1 hopeless1 sa zicem am 5masini cumparate pe numele meu si vreau sa le inchiriez la o firma. care ar fi cea mai avantajoasa solutie? si legala normal? sa-mi fac PFA? sau ... (vezi toată discuția)
Pfa - contract de inchiriere imobil cu persoana fizica ionu roman ionu roman Buna ziua! O persoana fizica autorizata care are ca domeniu de activitate inregistrat activitati de inginerie, mai este obligata sa isi mai inregistreze ... (vezi toată discuția)