avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere in regim turistic - prin SRL, proprietate PF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere in regim turistic - prin SRL, proprietate PF

Buna ziua, Detin cateva proprietati pe persoana fizica si intentionez sa le inchiriez in regim turistic, insa as prefera ca totul sa aiba loc prin intermediul unui SRL dedicat acestui tip de activitate. Ce relatie ar trebui sa existe intre PF si SRL si sub ce forma, pentru ca SRL ul sa poata inchiria in regim turistic aceste proprietati ? Mentionez totodata ca PF proprietar al imobilelor este si asociatul si administratorul SRL, in caz ca are relevanta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 14:47, 6 Decembrie 2023
Bună ziua,

Ar trebui ca PF să transmită către SRL dreptul de folosință asupra respectivelor imobile printr-un contract de comodat sau închiriere, iar SRL-ul va trebui să obțină autorizațiile și certificatele impuse de lege pentru a desfășura activitatea de închiriere în regim turistic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

10 locuințe rezidențiale pe pf, vândute treptat către pj Marius3451 Marius3451 Buna ziua, Dețin 10 locuințe rezidențiale pe PF, închiriate. Doresc să înființez un SRL, sa fac contract de comodat pentru administrarea acestor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog, in situația in care un proprietar pf a dat ... danavls danavls Buna ziua, Va rog, in situația in care un proprietar PF a dat spre folosință SRL-lui cu contract de comodat bunul imobil- apartament pentru a desfasura ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica inchiriaza sau concesioneaza imobil catre persoana juridica privata? Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, O persoana fizica, proprietara a unui imobil, da in chirie sau concesioneaza (ce tip de contract poate fi - inchiriere sau concesionare) unui ... (vezi toată discuția)