avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie urmas

Bună ziua, as dori sa știu dacă beneficiez și de pensia de urmaș sau ajutorul de 25% in condițiile în care eu sunt pensionara gr2 și soțul a decedat de 2 ani am fost casatoriti 23 de ani și nu era pensionar când a decedat. Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Pescar50, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:59, 7 Ianuarie 2019
În primul rând nu puteți cumula pensia de boală cu pensia de urmaș. În al 2-lea rând nu puteți cumula două pensii în sistemul public de pensii, ci trebuie sa alegeți între pensia de drept pentru limită de vârstă și pensia de urmaș după soțul decedat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa asteptam sa fie promulgata noua lege pentru a vedea ce noutati va avea asupra pensiei de urmas si de cand se vor aplica ele..
Restul sunt vorbe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas dellen55 dellen55 Daca sant pensionara de invaliditate,gr .II si am varsta de 54 de ani.si an avut 31 de ani da casatorie..iar sotul a decedat pot beneficia si de pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor ttweetty18 ttweetty18 Buna ziua numele meu este Tuloiu Maria sia as avea si eu o intrebare;am 50 de ani si de 2 ani de zile nu mai muncesc pentru ca nu mi-am mai gasit (constructii) ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau pensie de boala? cristivifor cristivifor Buna ziua!Am pensie de invaliditate gradul 2 din 2004,varsta de 58 de ani,stagiu de cotizare de 23 ani si 7 luni.Sotul a decedat in 2003,fiind atunci ... (vezi toată discuția)