avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... transfer de utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

transfer de utilitati

care este temeiul legal prin care pot obliga un client, caruia i-am vandut un apartament, sa isi schimbe utilitatile, respectiv gazul pe numele lui. tin sa specific, ca avem incheiat un contract de vanzare cumparare din mai, dar refuza sa schimbe gazul pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 06:03, 10 Ianuarie 2019
Merge-ti dvs la soc de gaze cu o copie a contr vanzare-cumparare si cu o cerere de schimbare nume ( incerca-ti si aceasta varianta)
Puteti merge dvs., in baza contractului, sa inchideti aceste utilitati daca cumparatorul nu binevoieste asta.
Trebuia stipulat in contractul de vanzare-cumparare termenul...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule vanzator de apartament!
Dvs. aveti incheiat un contract de furnizare gaze cu un furnizor.
Mergeti la acel furnizor si "rupeti" contractul, adica dvs. nu mai aveti nevoie de gaze.
Pentru a fi cat mai corect, trebuie sa notificati in scris cumparatorul despre toate acestea. In rest ce atata complicatie? Vreti sa va legati la cap, desi nu va doare nimic....
Pana acum cine a achitat facturile? Daca le-ati achitat dvs., ati procedat foarte rau - facerea de bine este - chestia aceea cu mama. Pai se poate?
Succes!
Problema asta e ca nu s-a stipulat in contract o limita pana cand trebuia sa isi schimbe gazul pe numele lui.

Ionut.ion a scris:

Puteti merge dvs., in baza contractului, sa inchideti aceste utilitati daca cumparatorul nu binevoieste asta.
Trebuia stipulat in contractul de vanzare-cumparare termenul...

Termenul era de 30 de zile din ce cunosc...oricum sunt 7 luni de atunci...macar plateste facturile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura taxa emitere de aviz racordare curent electric fara instiintare si inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare imobil Traian21 Traian21 Buna ziua, Am intocmit un contract de promisiune vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou. Totul a decurs normal pana cand ... (vezi toată discuția)
Cumparatorii apartamentului au lasat datorii pe numele meu posturilibere posturilibere Buna ziua. Am vandut un apartament acum 6 luni si cumparatoarea nu si-a facut contract la ENEL si Distrigaz pe numele ei decat dupa cca 3 luni (timp in care a ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager ucaed ucaed va rog sa ma lamuriti si pe mn in urmatoarea problema : am vandut un imobil ;in contractul de vanzare cumparare am trecut conditia sa mi se asigure in ... (vezi toată discuția)