avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis

Buna ziua,

Ma numesc Alexandru Dumitrescu si va scriu in legatura cu verdictul primit de catre mine din partea judecatoriei Brasov.
Problema consta in faptul ca nu sunt sigur de situatia mea si va adresez urmatoarea intrebare, avand in vedere verdictul:
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336, alin.1 Cod Penal coroborat cu art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Dumitrescu Alexandru la pedeapsa de 4.200 lei amendă penală, calculată prin înmulţirea unui număr de 210 zile-amendă cu suma de 20 lei corespunzătoare unei zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 Cod Penal referitoare la faptul că dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul Dumitrescu Alexandru să plătească în favoarea statului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 27 septembrie 2018.
Document: Hotarâre 1678/2018 27.09.2018
Cand si in ce conditii pot recapata permisul de conducere?
Va multumesc anticipat pentru informatie.

Cu stima,
Alexandru Dumitrescu
Dacă rămâne definitiva, permisul nu se restituie, se anuleaza.
După 6 luni de la achitarea amenzii, aveti dreptul sa sustineti examen pentru un nou permis.
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a anulat permisul? va rog un raspuns... multi spun ca nu are cum sa fie anulat Tuluc Tuluc Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, condamnă pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si ... Bădilă Gabriel Bădilă Gabriel Buna ziua , aș dori daca se poate va rog sa imi explicați si mie dacă după soluționarea procesului penal pentru conducere sub influența băuturilor ... (vezi toată discuția)
Îmi puteți explica va rog decizia asta ? condamnare fără ... Andreea1816 Andreea1816 Îmi puteți explica va rog decizia asta ? Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art.396 alin.2 şi 10 C.proc.pen. ... (vezi toată discuția)