avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... legislatie privind cititorul de contoare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

legislatie privind cititorul de contoare

Buna ziua
Locuiesc la casa care are drum de servitute. La aproximativ 60 metri de poarta electrica avem montate caminele cu contoarele de apa. Lunar pana la finele lunii, transmit electronic indexul la apa. In aceasta dimineata, poarta era deschisa a in/trat pe drum o masina cu doua persoane. M-a deranjat modul cum arunca un domn , capacul la unul din caminele de apa si am iesit afara sa-i intreb ce este cu ei in curte. Doamna foarte deranjata mi-a spus ca este cititorul de contoare despre domn nimic. I-am spus ca noi transmitem indexul lunar si nu inteleg ce cauta cu masina in curte. Doamna a fost deranjata de intrebarea mea. Daca trebuie citite contoarele nu ar trebui sa fim anantati, nu ar trebui sa aiba o legitimatie la vedere. Mentionez ca masina era fara inscriptii de firma. Nu exsita reglementari pentru aceste situatii. Unde pot gasi despre atributiile acestor persoane?
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:08, 10 Ianuarie 2019
sa inteleg ca firma de distributie nu are acces la propriile contoare pentru a le citi? trebuie sa rezolvati repede aceasta problema.
chiar daca dvs trimiteti autocitirile catre distribuitor, e datoria lui sa verifice din cand in cand exactitatea citirilor, precum si integritatea echipamentelor, fiindca el raspunde legal de integritatea retelei.
cititorii trebuie, fireste, sa se identifice, aveti dreptate. masini cu insemne insa nu sunt obligatorii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
adriandimitriu, utilizator
Firma are cheie de la poarta de acces a drumului, de servitute, unde se afla contoarele, nu de la cea electrica pentru autoturisme. Intrebarea era daca nu ar trebue sa prezinte o legitimatie, sau daca ar trebui sa fim anuntati in prealabil., avand in vedere ca doamna era insotita de o alta persoana intr-un autoturism proprietate personala si citirea s-a facut pe data de 09 a lunii nicidecum pana la finele lunii cum este specificat in contract.
legitimarea e obligatorie. citirile sunt din ce in ce mai externalizate, astfel ca va puteti trezi cu tot felul de echipe. s-a mai intamplat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire contor bloc stela chelner stela chelner Buna ziua Cine are obligatia sa citeasca si sa comunice catre societatea care furnizeaza apa rece la bloc , consumul de apa . Pe lista de plata a ultimilor ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea legitimatiei a firmelor private pentru lucratorii de teren histherion histherion Buna ziua, Astazi s-a prezentat la usa apartamentului meu, un angajat al firmei de citire contoare cu care asociatia de bloc are contract si trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Citire contoare apa de catre persoana fizica, fara eliberare chitanta mariuss_suciu mariuss_suciu Buna seara. Ma lovesc de o problema, si nu stiu cum sa o rezolv, respectiv cine are dreptate si cine nu, insa tind sa cred ca eu am dreptate. De aproximativ 3 ... (vezi toată discuția)