avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Am făcut un acord de mediere pentru divorț cu 4 ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Am făcut un acord de mediere pentru divorț cu 4 copii minori, dosarul s-a depus la judecătorie, dar aș dori să anulez înțelegerea. Ce trebuie să fac?

Buna ziua..am facut un acord de mediere pentru divort cu 4 copii minori..sa depus dosarul la judecstorie pentru pronuntare dar as dori sa anulez aceasta modalitate pentru ca nu sunt de acord cu conditiile negociate si doresc divortul dar prin tribunal. Cum ttebuie sa procedez xa sa anulez acea intelegere facuta la mediator
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dacdan , utilizator 18:06, 16 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic este un acord pe care l-ați semnat și, dacă l-ați semnat, presupun că ați ajuns la acea soluție de comun acord cu soția. Dacă însă v-ați răzgândit, puteți să refaceți acordul, încercând să ajungeți la soluția convenabilă și pentru dvs. Discutați cu soția și mergeți din nou la mediator. Ca mediator, și mie mi s-a întâmplat ca părțile sau una dintre ele să dorească să modifice ceva, Nu a fost nicio problemă. Sau, pur și sdimplu, la termenul la care veți fi chemați în instanță să vă susțineți acordul de mediere, spuneți că v-ați schimbat decizia.
Chiar dacă ați ajuns la un acord de mediere, instanța trebuie sa i a act de acesta! Dacă v ati răzgândit, puteti solicita instanței la termen, anularea acestuia .
Ce se intampla daca la termen, eu fiind in afara tarii nu ma prezint ,fara nici un fel de instiintare se anuleaza automat acordul sau daca nu cum pot instiinta instanta de hotarerea mea de a il anila?
Acordul nu se anuleaza automat, se anuleaza doar daca cere acest lucru una dintre parti, deci trimiteti la instanta documentul prin care solicitati anularea lui, prin e-mail, cu confirmare de primire, indicand numarul de dosar, termenul, completul, etc. Gasiti adresa de e-mail a instantei pe portalul institutiei. Daca nu sunteti in tara sa primiti citatia si sa aflati termenul, cautati tot pe portalul instantei de judecata unde s-au depus actele.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
friday_325, utilizator
Va multumesc mult pentru informatii , ma poate ajuta cineva sa fac aceasta instiintare catre tribunal si sa o trimit pe email-ul institutiei va rog frumos? Contra cost bineinteles. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul la notar andreus007 andreus007 In urma unor neintelegeri cu sotia am hotarat sa pun punct casatoriei,n-am bagat div inca numai k am fost instiintat printr.un plic de la un birou de mediator ... (vezi toată discuția)
Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani Adrian37 Adrian37 Buna ziua Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. ... (vezi toată discuția)
Cum divortez in lipsa sotiei? ContSters173779 ContSters173779 Buna seara,va rog sa-mi spuneti cum as putea divorta,sotia ma parasit de o luna ,nu stiu unde este si nu avem copii cum sa procedez,pe ce motiv ,mai e nevoie ... (vezi toată discuția)