avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorarea salariului minim in constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorarea salariului minim in constructii

Avand in vedere ca sal minim de 3000 lei in domeniul constructiilor este legat de realizarea in proportie de 80% a cifrei de afaceri cred ca este oportun sa nu se faca majorare oe act aditional ci sa se acorde sub forma de prima . In cazul in care ponderea de 80% nu se mai vrifica ca si conditie ce fac lunar maresc si micsorez cu act aditional salariul ???
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: maninfo , utilizator 21:31, 8 Ianuarie 2019
Daca societatea are CAEN 41,42,43 si ponderea veniturilor din constructii nu depaseste 80% din CA, atunci avem obligativitatea de a majora salariul minim la 3000 lei brut, dar nu beneficiem de reducerea CAS la 21,25% si CAM 0,337%, precum si de scutirea integrala a platii CASS si a impozitului pe salarii. Aceste facilitati se acorda doar daca ponderea este de cel putin 80% din CA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire salar brut de la 01.01.2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca codul caen al firmei este 7112....este unul din codurile CAEN pentru care se maresc salariile brute in constructii.... si femeia de servici ... (vezi toată discuția)
Majorare salarii constructii daca nu am facilitati insaterm insaterm majorare salarii constructii. Firma mea a fost incadrata in \"constructii\" conform CAEN, dar nu a indeplinit criteriile de facilitati (lucrarile sunt mai ... (vezi toată discuția)
Agent de munca temporara vs utilizator in domeniul constructiilor marlenah marlenah Buna ziua, Suntem un agent de munca temporara si vrem o clarificare legata de urmatoarele prevederi: -Potrivit OUG nr 114/2018, angajatorii care ... (vezi toată discuția)