avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract in per de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract in per de proba

Buna seara! Am o situatie neclara in legatura cu concedierea unui angajat in perioada de proba. Acest angajat nu a primit nici o notificare prin posta,nu i s-a inmanat la serviciu nici o notificare de incetare,ci a primit un telefon ca de a doua zi sa nu se mai prezinte la munca. Colegele acestei angajate au primit pe grupul de whats app informatia ca ea nu mai face parte din echipa de a doua zi. (Perioada de proba urma sa expire in 2 zile). Avocata i-a spus ca si aceasta comunicare pe whats app poate tine loc de "notificare de incetare". Mie mi se pare absurd. Din cunostintele mele,trebuia sa primeasca o notificare adevarata,chiar si nemotivata,dar nu asa...pe whats app. Ce sanse de reintegrare in societate are persoana respectiva daca da firma in judecata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 9 Ianuarie 2019
Numarul dupa care a primit notificarea cui apartine?
In codul muncii scrie de notificare dar nu scrie cum se poate face asta...
Numarul de pe care a primit notificarea este al managerului de zona responsabil de magazinul respectiv. Dar ma gandesc ca ar trebui sa aiba un anumit continut acea notificare. Chiar putem sa ne angajam pe telefon si putem rezilia pur si simplu pe whats app sau prin mesaje?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Codul Muncii prevede clar : art.31 (3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

2. Intr-adevar, dispozitiile Codului muncii cu privire la notificarea prevazuta de art. 31 alin. 3 nu prevad expres modalitatea comunicarii notificarii catre salariat, care este anuntat despre intentia angajatorului de a inceta unilateral contractul individual de munca.

3. Instanta competenta : Tribunalul in raza caruia are domiciliul reclamantul
Am inteles lucrurile acestea,dar care sunt sansele ca un angajat sa castige reintegrarea in societate si plata salariilor de la momentul la care a fost concediat abuziv ,dupa parerea mea.
Nu cred ca va poate spune cineva asta... discutati fata in fata, cu toate actele pe masa, cu un avocat si decideti daca mergeti sau nu in instanta... restul decide judecatorul in baza prestatiei, sa spun asa, dvs. si a parti adverse...

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada proba IoanaHR IoanaHR Buna ziua, Am un angajat în perioada de probă care nu s-a prezentat la muncă de 3 zile și nici nu răspunde la telefon. Pot sa incetez contractul cu ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva. ce pot face? Holban Iuliana Holban Iuliana Buna ziua, În data de 30.05. 2019 am ocupat prin concurs funcția de Educator cu studii Superioare la o Creșa din cadrul DGASPC SECTOR 1 BUCURESTI. La ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca Lucky86 Lucky86 Bună ziua! Ieri am fost anunțată de către angajator că nu sunt compatibilă cu jobul și de astăzi va încheia contractul de muncă cu mine,fără ... (vezi toată discuția)