avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM perioada proba

Buna ziua,

Am un angajat în perioada de probă care nu s-a prezentat la muncă de 3 zile și nici nu răspunde la telefon. Pot sa incetez contractul cu litera 31(3) fiind in perioada de proba? Sau cum procedez daca intr-adevar vine cu un concediu medical (putin probabil).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 18 Septembrie 2024
Buna ziua,

Pai art. 31 (3) Codul muncii prevede ca ,,Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Deci, in opinia mea, din interpretarea dispozitiilor art. 31, nu vad de ce nu ati putea. Insa, bineinteles sub conditia formularii acelei notificari scrise pe care sa o transmiteti catre cealalta parte, cel mai bine prin posta cu scrisoare recomandata, continut declarat si confirmare de primire.

Succes!
Incercati sa luati legatura cu acel salariat si apoi decideti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare incetare contract munca in perioada de proba Duvaz Duvaz Cand trebuie sa primesti notificarea scrisa legata de incetarea contractului de munca doin partea angajatorului? Strict in perioada de proba sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract individual de munca siro siro Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca incetare contractului individual de munca in perioada de proba, (de 90 zile calendaristice) se poate face doar printr-o ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Am urmatoarea situatie : un salariat angajat cu CIM pe perioada nedeterminata in data de 20.09.2015 si aflat in perioada de proba( 90 zile cf. CIM ) de la data ... (vezi toată discuția)