avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar. Platesc?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar. Platesc?

Am primit un titlu executoriu pt neplata impozit profit ( forfetar) la societatea mea (SRL) care nu mai are activitate de vreo 5 ani dintre care vreo 3 ani a fost si suspendata. Societatea nu are patrimoniusi nici bani in cont. Nu vreau sa platesc acest impozit (pe existenta firmei, ca altfel nu pot sa-i zic, odata ce nu are nici un fel de activitate) si nici nu am de unde, decat daca as da eu banii. Ce se intampla daca nu platesc? Nu ma mai intereseaza firma in nici un fel, pot sa-i faca orice , s-o lichideze, dizolve etc, doar sa nu mai platesc nimic.
Cel mai recent răspuns: Mirceab , utilizator 20:03, 18 Noiembrie 2009
ghccfuyyztsdtgvhb nmnnbkgxz qwertzuiop , adica de cand nu ai mai predat declaratiile ? Oricum trebuie sa platesti .
Sunt la zi cu declaratiile. De ce "Oricum trebuie sa platesti" ? Atunci de ce mai exista notiunea de SRL? De ce sa platesti bani si de unde, odata ce nu efectuezi acte economice?
Ordonanta de urgenta 34/2009 , publicata in Monitor Oficial 249 / 2009 .
Angajati un contabil .Daca datoriile ( obligatiile ) sunt platite la zi , poti face " lichidare FARA lichidator " , dizolvare societate . Te costa cat forfetarul .

SPOR
De ce nu spune nimeni ce pasteste un administrator de firma daca nu plateste forfetarul? De cand patrimoniul unui SRL se amesteca , cu patrimoniul persoanei, persoana care este administrator in firma? Daca un SRL NU are bani de unde sa plateasca forfetarul, ce se intampla ?
rosinanta a scris:

De ce nu spune nimeni ce pasteste un administrator de firma daca nu plateste forfetarul? De cand patrimoniul unui SRL se amesteca , cu patrimoniul persoanei, persoana care este administrator in firma? Daca un SRL NU are bani de unde sa plateasca forfetarul, ce se intampla ?

cititi actul constitutiv al societatii dvs precum si legea societatilor comerciale, administratorul raspunde chiar si cu bunurile personale#-o

daca lasati firma balta cu toate riscurile ce le impune asta, adica nu depuneati bilanturi, declaratii, etc atunci nu aveati nimic de plata si se sesiza onrc si o dizolva din oficiu:sorry:

acum sunteti bun de plata sau va executa silit finantele pe dvs :sorry::stunned:

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl cu 4 asociati orlyro orlyro Buna ziua, Se da un SRL cu 4 asociati, infiintata in 2003 si care a avut activitate doar 1-2 ani, la inceput. In ultimii ani, am platit un contabil care sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa imac imac Buna ziua. As dori un sfat in lagatura cu un SRL , care nu are bunuri , nu are angajati,are datorii la stat ( impozitul forfetar) si administratorul ( ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)