Am primit un titlu executoriu pt neplata impozit profit ( forfetar) la societatea mea (SRL) care nu mai are activitate de vreo 5 ani dintre care vreo 3 ani a fost si suspendata. Societatea nu are patrimoniusi nici bani in cont. Nu vreau sa platesc acest impozit (pe existenta firmei, ca altfel nu pot sa-i zic, odata ce nu are nici un fel de activitate) si nici nu am de unde, decat daca as da eu banii. Ce se intampla daca nu platesc? Nu ma mai intereseaza firma in nici un fel, pot sa-i faca orice , s-o lichideze, dizolve etc, doar sa nu mai platesc nimic.
Si care-i logica? Daca iti bati joc (nu depui bilanturi etc) esti rasplatit iar daca esti corect platesti? Mai exact unde in " actul constitutiv al societatii dvs precum si legea societatilor comerciale, administratorul raspunde chiar si cu bunurile personale " adica la ce paragraf, articol..? Si in ce situatii? Inca o data : impozitul nu-l plateste firma? Daca ea nu mai are bani, de ce trebuie sa plateasca administratorul? Ce vina are el? Cum putea el sa procedeze odata ce impozitul a aparut brusc, nu era previzibil, nu exista o atare obligatie la infiintarea firmei iar desfiintarea ei dureaza mult si in acest timp trebuie platit impozitul?
N-am fost ironic, sunt suparat pentru ca ma simt excrocat de catre stat in loc sa ma simt aparat (asta este rolul statului). Repet intrebarea concreta : ce vina am eu de trebuie sa platesc?. Astfel de raspunsuri : " studiati Legea 31/1990 actualizata" nu ma ajuta de loc. Eu am studiat electronica si cand ma intreaba cineva in domeniul meu, nu-i raspund sa studieze teoria semicondutoarelor ci incerc sa-l lamuresc concret. Am apelat pe forum la ajutorul celor care au studiat si pot da raspunsuri, nu pentru asta este forumul ? Le multumesc anticipat celor care pot da aceste raspunsuri concrete si nu sfaturi generale sa ma apuc de studiat. Si pana la urma, cine m-a dezinformat? Si cu ce?
Insolventa
imac
Buna ziua. As dori un sfat in lagatura cu un SRL , care nu are bunuri , nu are angajati,are datorii la stat ( impozitul forfetar) si administratorul ( ... (vezi toată discuția)