Buna ziua, ma aflu intr-un blocaj in care nu imi pot infiinta o noua societate castigand un concurs de proiecte cu fonduri.Astfel ca in anul 2012 societatea veche in care eram in asociat unic a intrat in procedura simplificata de faliment iar un organ penal la ultimul termen a solicitat suspendarea procesului.Acum m-am sesizat eu ca aceasta suspendare nu a fost ridicata si nici actionat in nici un fel asupra ei de catre nici unul din cei implicati respectiv lichidator sau judecator sindic.Acum conform art.413 alin.3 am descoperit ca trebuia pusa la un an de catre judecator sau lichidator daca cei care au suspendat-o nu au depus nimic in a-si sustine cauza.Intrebarea mea este urmatoarea:- daca as putea coopta un actionar sa preia pachetul majoritar al acelei societati sau daca exista alta modalitate in instanta sa fac acest lucru.
Mentionez ca am depus cerere de repunere pe rol a acelui proces de faliment dar vreau sa stiu daca mai pot face altceva sa schimb la Registrul comertului actionariatul intrucat am termen limita de solutionare si evident finantare pe acel proiect.
In speranta ca ma puteti ajuta in vreun fel.....va multumesc anticipat !
Daca nu a fost inscrisa in registrul comertului o interdictie de instrainare a partilor sociale, le puteti vinde.
E de retinut ca cesiunea se publica in Monitorul Oficial si orice persoana interesata poate face opozitie, situatie in care nu se poate finaliza cesiunea, decat dupa respingerea definitiva a opozitiei.
Ceea ce mi-ați răspuns este procedura standard...am înțeles ca in faliment așa ceva numai este posibil.Ma gândeam la o ordonanța presidentiala de schimbare a acționariatului dar nu știu in numele cui trebuie făcută întrucât in firma nu mai am nici o calitate,decât cea de asociat unic și in nume personal nu știu dacă am acest drept de a solicita ceva.
Din ce stiu legea nu preved o interdictie de instrainare a partilor sociale/actiunilor dupa intrarea faliment.
Persoana de la care ati aflat ca nu puteti vinde partile sociale v-a spus si care este textul de lege care interzice?
Vanzare srl
tijana
buna ziua!
ma intereseaza, in cazul vanzarii unui srl, care sunt etapele, si cum se poate trece un teren extravilan pe care societatea il detine, in posesia ... (vezi toată discuția)