avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cetatenia italiana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cetatenia italiana

Buna seara,
as dori sa stiu daca in cazul in care sunt casatorita cu un cetatean italian si ar urma un divort ,ar fi util sa am cetatenia italiana (pe care n-am cerut-o inca) ? Ma gandesc ,mai ales ,la custodia copiilor nostri si relatia cu rudele din Romania pe care n-as vrea sa le piarda copiii mei.
Cel mai recent răspuns: alexalex2016 , utilizator 09:39, 10 Ianuarie 2019
Buna seara Puteti obtine cetatenia italiana in timpul casatoriei deasemenea si copii. In cazul unui Divort dmn veti pierde cetatenia Copii pot ramanae cu cetatenia in cazul in care s-au nascut in italia si daca raman la tata. cetatenia o puteti obtine printru examen(se poate si fara dar intrebati ambasada) si dupa o anumita perioada de timp in care ati stat si ati muncit in tara respectiva. Daca nu gresesc 5 ani in italia. Pt mai multe informati contactati consulatul
Nu prea cred ca pierzi cetatenia din moment ce chiar daca divortezi, esti mama copiilor italieni.Mi s-ar parea ,cel putin, bizara legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Lnregistrarea casatoriei cu un cetatean italian si inregistrarea nasterii unui copil cetatean italian giulia27 giulia27 Buna ziua, Ma numesc Oana D. si locuiesc in Italia de 10 ani. M-am castorit in 2006 in Italia cu un cetatean italian si nu am inregistrat inca nasterea in ... (vezi toată discuția)