avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cod civil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cod civil

Buna ziua! La mine la bloc sunt angajati doi portari, acestia intreaba pe fiecare persoana care intra unde se duce desi musafirul respectiv a tastat codul apartamentului si i s-a deschis usa de catre proprietar. Spuneti-mi, va rog, care este legea care apara dreptul la viata privata, si daca am dreptul sa cer ca acesti portari sa fie dati afara. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:40, 11 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna,
Daca acesti portari sunt angajati de catre cineva - noi nu stim pentru ca nu ne-ati spus.
Vedeti cine i-a angajat si care le sunt sarcinile postului (din fisa postului), si daca acestea au fost aduse la cunostinta proprietarilor.
Va aduc la cunostinta ca deschiderea usii de catre proprietar, in conditiile in care aveti portar - nu este una chiar corecta. Trebuie sa se aprobe de catre proprietari o procedura in acest sens, altfel la ce mai apelati la serviciile unui portar? Procedati ca la mine: suna cineva la un proprietar, omu' intreaba cine este, i se raspunde "posta", proprietarul deschide usa... Vi se pare corect?
Ref. la dreptul dvs. de a cere ca portarii sa fie dati afara - sigur ca aveti acest drept, insa trebuie sa stiti ca aici este vorba de hotararea majoritatii proprietarilor. Repet: vedeti cine i-a angajat si discutati daca mai este oportun serviciul acestora, etc.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sensul de deschidere a usii de apartament este momentan ... Secureanu_Nicolae Secureanu_Nicolae Buna ziua, Sensul de deschidere a usii de apartament este momentan pe interior, as dori sa o schimb cu deschiderea in exterior. Usa nu se va lovi de usile ... (vezi toată discuția)
Plata distrugere mastera mastera Buna ziua, Acum cateva zile un angajat al asociatiei de proprietari din care fac parte mi-a lovit usa de la intrare provocand zgarieturi si indoituri. Nu ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii - "service interfon" cri_ cri_ In urma cu 2 luni, administratoul de bloc s-a prezentat la fiecare locatar din scara in care locuiesc, pentru a aduna semnaturi privind acceptul sau refuzul ... (vezi toată discuția)