avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Obținere acte dintr-un proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Obținere acte dintr-un proces civil

Buna ziua.
As dori sa stiu daca la deschiderea unui proces de evacuare a unui chirias proprietarul trebuie sa depuna copie dupa actul de proprietate la dosar.
Daca da, avand calitatea de moștenitor as putea avea acces la acel dosar?
Mentionez ca parte in dosar (proprietar ) a fost bunica, decedata.
Multumesc frumos pentru un eventual raspuns
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 12:35, 11 Ianuarie 2019
Daca aveti certificat de mostenitor puteti solicita dosarul la arhiva si o sa vedeti daca actul a fost depus sau nu
Depinde si de vechimea dosarului după un nr de ani dosarul se distruge și găsiți doar hotărârea judecătorească.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dosarul e din '61 (șanse mari să nu mai fie nimic in arhive :( )
In cazul in care mai exista un alt proces pentru care nu stiu nr dosarului, as putea solicita căutarea in arhiva dupa numele reclamantului si anul procesului? (Din pacate dupa acesta nu am sentinta )

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca aveti certificat de mostenitor puteti solicita dosarul la arhiva si o sa vedeti daca actul a fost depus sau nu
Depinde si de vechimea dosarului după un nr de ani dosarul se distruge și găsiți doar hotărârea judecătorească.

Buna ziua,
daca va intereseaza sa gasiti titlul de proprietate atunci puteti incerca si la DITL unde, daca s-a deschis rol fiscal pe numele bunicii atunci exista si o copie dupa actul sau de proprietate. Daca aveti certificat de mostenitor atunci cei de la DITL va pot pune la dispozitie o copie de pe acel inscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar intabulare max_0617 max_0617 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, intr-un apartament construit de bunicii mei in 1938, dreptul de proprietate fiind transmis prin certificate de mostenitor ... (vezi toată discuția)