avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara! Ma puteti ajuta cu un model de cerere pentru recalcularea pensiei alimentare si imi puteti spune ce alte documente trebuie depuse la judecatorie?
Sotul meu are un copil din prima casatorie! In urma cu aproximativ 2 luni am devenit parinti. Tinand cont de imprejurari si de faptul ca mai are un al doilea copil doreste sa ceara recalcularea pentru primul copil dar nu stim ce acte tebuie depuse si cum se formuleaza cererea!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:58, 11 Ianuarie 2019
Modele sunt de internet. Cel mai bine este ca cererea sa fie facuta de dvs. Trebuie sa cereti recalcularea pensiei copilului din prima casatorie stabilita prin hotararea judecatoreasca si stabilirea pensiei pentru copilul dvs., daca nu va intelegeti amiabil. Depuneti acte cu privire la veniturile sotului si prima hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
Depinde cat e pensia acum din venitul sotului, daca va intelegeti cu mama celuilalt copil al sau, ce nevoi are fiecare copil.
In principiu trebuie ceruta recalcularea raportat la faptul ca acum sotul are 2 copii in intretinere, trebuie aratate nevoile celor doi copii... depinde insa de situatia concreta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara in germania roxana  deva roxana deva Buna ziua.As dori un raspuns referitor la cuantumul pensiei alimentare minime in Germania .Fostul meu sot-roman cu drept de munca in Germania -imi trimite acum ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere vali63 vali63 As dori sa stiu daca la recalcularea pensiei alimentare se iau in considerare toti copiii din toate casatoriile s-au numai la cei care plateste deja pensie. ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie intretinere minor qween35 qween35 Buna ziua! Sper sa ma ajute si pe mine cineva cu un raspuns! Sotul meu plateste pensie de intretinere pt copilul din prima casatorie 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)