avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ar trebui sa procedez atunci cand persoanele care angajate pentru renovarea apartamentului pleaca dupa ce au primit o suma importanta din bani

Buna seara,

Am cumparat un apartament acum 5 luni si a trebuit sa angajez un meserias pentru a-l renova, dar acesta dupa ce a primit o parte mai mare de bani din pretul stabilit la inceputul lucrarii nu a mai vrut sa vina. Cum as putea proceda sa imi recuperez o parte din bani?
Tin sa mentionez ca nu am chitante sau facturi prin care sa dovedesc ca i-am dat acea suma de bani, deoarece ei au fost dati cash la locul de munca, persoana in cauza lucrand la negru. Doresc sa aflu ce as putea sa fac in aceasta situatie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:38, 11 Ianuarie 2019
Experimente de acest gen se intalnesc la tot pasul atunci cand nu se incheie un contract de prestari servicii cu constructorul.
Chiar daca deschideti actiune in instanta, neavand documente/ probe este cuvantul dvs. impotriva celui al "meseriasului". Cu martori va fi greu de probat.
In plus, cine lucreaza la negru nu plateste taxe si impozite la fisc, iar cine angajeaza este pasibil de amenzi contraventionale din partea ITM la fel cu prestatorul de servicii pentru munca la negru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari si hartuire pentru bani luati din incasari! ContSters402443 ContSters402443 Buna ziua , Am lucrat pentru o firma aproximativ 3 ani . Cu patronul acestei firme nu am avut decat un contract de munca pe 3 luni de zile . In prima ... (vezi toată discuția)
Contract de munca codrutz2007 codrutz2007 Buna ziua ! Am rugamintea sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in cazul meu, am fost angajat la o firma particulara lucrand 5 zile ( 11.11.013 - 15.11.2013 ... (vezi toată discuția)
Munca la negru sor_ile sor_ile Buna ziua. Am lucrat timp de doua luni la o firma din Timisoara. Timp de aproximativ o luna cei de acolo au refuzat sa imi faca contract de munca pe motiv ca ... (vezi toată discuția)