avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Am și eu o problema.... După ce completez registrul de casa seara... A doua zi trebuie sa marchez pe casa de marcat soldul precedent? Și tot asa în fiecare zi?
Cel mai recent răspuns: Mirna , utilizator 19:14, 14 Ianuarie 2019
Nu.
Pai atunci va dau un exemplu dacă nu am marcat soldul precedent.... Dacă astăzi eu trebuie sa fac plăti furnizori în valoare de 1000lei și vânzarea mea este de 800lei. Cum fac sa scot banii de plăti din casa de marcat dacă eu nu am toată suma marcata?
Casa de marcat e una si registrul de casa care trebuie sa-l aveti la locul de desfasurare a activitatii (punct de lucru al firmei) si sa-l completati, este altceva. Casa de marcat prin raportul z pe care il scoateti la sfarsit de zi, va da totalul vanzarilor incasate in numerar din acea zi. In registrul de casa, daca cumva nu va ajung banii sa faceti o anumita plata, puteti ca administrator al firmei sa imprumutati firma cu suma de bani care va lipseste completand dispozitie de incasare cand aduceti banii in firma, si dupa un timp, cand veti avea numerar si va veti retrage acesti bani , completati dispozitie de plata.
Veti intocmi si contractul de creditare care se face intre adminitrator si SC si se incheie lunar cu specificatia sumei totale imprumutate in acea luna.
Păi și cum aveați de gând să marcați în casa de marcat soldul precedent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)
Cum pot aduce bani la inceput in firma pentru cheltuieli? Andyyy88 Andyyy88 Buna ziua! Sunt in proces de infiintare a unei firme, SRL si nu imi este clar cum pot aduce bani la inceput in ea ptr cheltuieli? Urmeaza sa se construisca ... (vezi toată discuția)
Registru de casa srl gmxsys gmxsys pt o srl neplatitoare de TVA abia infiintata, cum se incepe completarea reg de casa? ob de activ e prestari servicii, venituri nu avem deocamdata. cheltuieli ... (vezi toată discuția)