avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptia / perimarea executarii silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptia / perimarea executarii silite

Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma de 2500 net . Intre timp firma la care lucram sa desfintat si nu am mai avut posibilitatea sa platesc ratele . Sa ajuns si la executare silita din parte EOS KSI , cu care am tot evitat contactul . Precizez ca nu am nimic pe numele meu si nici nu mai lucrez de 1 an de zile , deci nu am nici un venit. Sunt curios daca dupa 3 ani se sterge datoria , sau va ramane pana cand ajung la pensie , pentru ca daca nu castig la lotto , nu am nici o posibilitate legala sa platesc 43000 roni nemai vorbind de alte cheltuieli de judecata si ce sa mai adunat . Nu se poate invoca legea falimentului personal sau ceva asemanator ?
Si pana la urma daca se ia un credit de nevoi personale. si trece aceasta perioada de 3 ani de la data ultimei rate. Se prescrie contul? Numai ai nici un ban de dat la banca?

in exemplul inceput initial aici pe forum, respectiv

X individ ia un credit de nevoi personale, fara sa gireze nimic, iar dupa 3 ani de zile de neplata ajunge sa fie un om fara datorii??

:curios:
Trebuie indeplinite si alte conditii, de exemplu creditorul sa nu faca nimic pt a intrerupe termenul de prescriptie ( daca nu incepe executarea silita sau nu introduce o cerere de chemare in judecata).

De regula, nici un creditor nu lasa termenul sa se implineasca, ca nu e fraier.

Deci teoretic se poate, practic never ever.
Haideti sa revigoram un pic subiectul...
In calitate de debitor, am solicitat executorului judecatoresc sa constate ca ultimul act de executare, intr-o executare silita prin poprire, a fost in 2006.
Mai mult Cererea de executare silita a fost fiormulata in 2005.
Solicitarea de a dispune ridicarea formelor de poprire ca urmare a perimarii executarii a fost respinsa de executor motivand ca o poprire valabil instituita dureaza....pana se acopera debitul indiferent de durata; deci va ramane in vigoare vesnic.
Normal ca am formulat contestatie la executare solicitand instantei sa constate perimata executarea si totodata prescrisa forma de executare ca urmare a trecerii unui termen mai mare de 3 ani .
Solutia instantei de fond a fost de Respingere.

Trecand peste aspectele mai susmentionate de alti utilizatori prin care o executare inceputa nu se poate prescrie CI doar inceperea executarii sentintei este supusa prescrierii, imi pun totusi intrebarea CUM de in situatia mea, cand am peste 3 ani atata de la data ultimului act de executare cat si de la data inceperii executarii silite, se mai poate vorbi de o executare in vigoare.
Motivarea instantei este succinta si bazata pe disp art 390 c.pr.civ rap la art.454 alin 1., adica perimarea nu se aplica executarilor silite care se infiinteaza fara somatie, cazul popririi.
:"> culmea e ca desteptul de executor a si somat clientul meu la vremea aceea inainte de a infiinta poprirea...motiv pentru care am si reusit ...deturnarea sumelor de bani din banci :D .. dar asta e alta poveste.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
Andrei Koszti, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita EastAndrei EastAndrei Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)