Respectuos,va rog sa-mi spuneti,daca pentru o persoana ,cetatean roman,cu rezidenta in Canada,decedat,se primeste in Romania ajutor inmormantare?Si ce documente justificative trebuie depuse ?Obligatoriu legalizate la Consulatul de la Montreaj? Multumesc.
Primea pensie in Romania,asigurat,nu stiu,are o singura fiica,medic in Canada(Montreal) si impreuna cu sotia,de cativa ani,au rezidenta in Canada.Maine,voi merge la DMPS D-ta,pentru aceasta problema.Am contactat Directorul de la Pensii,este un caz singular,sunt formalitati de indeplinit,nu este documentat.Va rog,orice informatie,imi este de folos.Cu respect,multumesc.
Multumesc,mi-am inchipuit ca e beneficiar de aj deces,dar,acum am aflat altceva,in Canada,ca sa primesti un act oficial si guvernamental,dureaza luni de zile.Nepoata mea,are doar un certificat de inmormantare,ii poate sista pensia doar in baza acestuia?
Adoptie
andre-canada
Ma aflu in urmatoarea situatie: Am emigrat in Canada, impreuna cu fiica noastra si cu nepotica noastra (fiica fiicei). Nepotica a obtinut statutul de rezident ... (vezi toată discuția)