avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Posibil furt de identitate: tatăl meu, pensionar, s-a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Posibil furt de identitate: tatăl meu, pensionar, s-a trezit cu pensia micșorată cu 500 și ceva de lei. Cum trebuie să procedeze ca să afle motivul?

Buna ziua, tatăl meu care este pensionar s-a trezit luna asta cu pensia micsorata cu 500 si ceva de lei. Banuim ca are o proprire pe , pensie. Nu a primit acasa nici un fel de notificare de la vre-un creditor, birou executoresc sau institutie. Nici o recalculare de pensie, nimic sa primeasca ceva oficial. Si cu toate astea pensia i-a venit mai mica.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

Sa mearga la casa de pensii pentru explicatii ?
Daca se confrunta cu un furt de identitate si de aici a rezultat un credit pe numele lui, cum trebuie sa procedeze ?

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:25, 17 Ianuarie 2019
Pe fluturaș ce suma scria?
Pe cuponul de pensie nu se specifica nimic, retineri pe ceva anume, doar suma totala care era mai mica cu 568 lei fata de lunile trecute...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeti intai care e cauza.
Am aflat care este cauza, exact ce banuiam. Un credit, anul trecut tata a solicitat o cerere de credit la ICredit , a venit un domn acasa i-a facut cu telefonul poze la buletin si cupon si urma sa se auda la telefon daca le aproba sau nu. A fost sunat si i s-a spus ca nu li s-a aprobat creditul la ei. Nu a semnat nici un contract de credit, nu au fost instiintati de nimeni , nici telefonic nici in scris. De la executor la fel, nici o instiintare, absolut nimic. Ce este de facut in continuare ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere la politie si contestatie la executare, in care contesta titlul.

Alte discuții în legătură

Datorie la banca-poprire pensie sweet sweet As vrea si eu o lamurire in numele parintilor mei .Ei au luat un credit acum cativa ani si nu l-au m-ai putut plati .Au fost dati spre executare silita si ... (vezi toată discuția)
Executare silita/ poprire pe salariu adrianaady adrianaady Buna ziua. Am primit instiintare de incuviintare a executarii silite pentru un credit, firma de recuperari a apelat la executor/instanta. De la biroul ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva cont de debit prepelita mariana prepelita mariana buna ziua am ajuns din pacate la executare silita ,am primit acasa instiintare ca am toate conturile oprie inclusiv cel de debit .De 3 luni banca ma trimite ... (vezi toată discuția)