avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Posibil furt de identitate: tatăl meu, pensionar, s-a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Posibil furt de identitate: tatăl meu, pensionar, s-a trezit cu pensia micșorată cu 500 și ceva de lei. Cum trebuie să procedeze ca să afle motivul?

Buna ziua, tatăl meu care este pensionar s-a trezit luna asta cu pensia micsorata cu 500 si ceva de lei. Banuim ca are o proprire pe , pensie. Nu a primit acasa nici un fel de notificare de la vre-un creditor, birou executoresc sau institutie. Nici o recalculare de pensie, nimic sa primeasca ceva oficial. Si cu toate astea pensia i-a venit mai mica.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:

Sa mearga la casa de pensii pentru explicatii ?
Daca se confrunta cu un furt de identitate si de aici a rezultat un credit pe numele lui, cum trebuie sa procedeze ?

Multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:25, 17 Ianuarie 2019
Parerea mea este sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile de la data la care ati aflat de diminuarea pensiei prin care sa contestati contractul de credit, titlul executoriu, etc. Altfel, dreptul de a face contestatie la executare se va prescrie.
Daca pe fluturasul de pensie apare aceeasi suma cu cea primita in fapt, atunci nu are legatura cu creditul. Trebuie intrabt la casa de pensie. Daca insa pe flutarasul de pensie este o suma mai mare decat cea primita de tatal dvs atunci da, poate fi vorba de o poprire. Daca tatal primeste pensia pe card cel mai usor va poate ajuta banca la care are card-ul de pensie. Ea va poate spune daca este vorba de o poprire sau exact atatia bani i-a fost virati pe card.

geocip1975 a scris:

Pe cuponul de pensie nu se specifica nimic, retineri pe ceva anume, doar suma totala care era mai mica cu 568 lei fata de lunile trecute...

Pai daca suma primita in mana, este identica cu cea de pe talonul de pensie, nu este vorba de nici un credit sau popriri.
Este vorba despre o recalculare a punctelor de pensie, de unde a rezultat aceea suma.
Statul da, statul ia! nu este nici-0 dilema .
Mergeti la casa pensiilor.
Să meargă în audiență la directorul Casei de penii pentru a primi un răspuns corect. Trebuie cunoscută cauza de unde vine minusul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie la banca-poprire pensie sweet sweet As vrea si eu o lamurire in numele parintilor mei .Ei au luat un credit acum cativa ani si nu l-au m-ai putut plati .Au fost dati spre executare silita si ... (vezi toată discuția)
Executare silita/ poprire pe salariu adrianaady adrianaady Buna ziua. Am primit instiintare de incuviintare a executarii silite pentru un credit, firma de recuperari a apelat la executor/instanta. De la biroul ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva cont de debit prepelita mariana prepelita mariana buna ziua am ajuns din pacate la executare silita ,am primit acasa instiintare ca am toate conturile oprie inclusiv cel de debit .De 3 luni banca ma trimite ... (vezi toată discuția)