avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Inchiriere

Am inchiriat unei persoane o schela metalica, pe baza de contract. Din luna Septembrie cand a fost data scadenta mi-a spus numai povești, ca urmeaza sa mi-o aduca, ca are probleme in familie etc. Mai nou mi-a blocat numarul de telefon, am incercat sa il contactez pe o retea de socializare unde m-a blocat si acolo.
Daca ma adresez politiei ma vor ajuta in vreun fel? Sau trebuie sa ma adresez instanței de judecată?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:38, 13 Ianuarie 2019
Plângerea penală durează pt a fi soluționată o perioada mare de timp(posibil ani)asa ca acțiunea civilă este indicată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Într-adevăr, o eventuală plângere pt abuz de încredere s-ar soluționa foarte greu, eu în locul dvs aș lua legătura cu un avocat, pentru a demara un proces civil.
Totodată, mi-aș fonda acțiunea pe tărâmul
răspunderii contractuale, necalificând-o ca o acțiune în revendicare, având în vedere raporturile contractuale statornicite inter partes, obligația de restituire a unui bun închiriat fiind reglementată inclusiv de dispozițiile imperative ale art. 1821 Cod Civil.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spetza nickallai nickallai Pareta vatamata A.A. detzine si inchiriaza unei persoane o schela metalica, inchirierea fiind efectuata in baza unui inscris de mana in fata unui martor. ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un beneficiar florinx63 florinx63 Am o firma de constructii si la data de 1 oct. 2008 am incheiat un contract de prestari servicii ( termosistem cladire si trotuare betonate in jurul cladirii) ... (vezi toată discuția)
Sechestrare bunuri sau abuz de incredere? sorinakiss sorinakiss Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Persoana juridica (SRL), am inchiriat in baza unui ctct. de inchiriere bunuri, mobilier HORECA catre o alta societate ... (vezi toată discuția)