avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema cu Romtelecom - Dolce
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema cu Romtelecom - Dolce

Buna ziua.
Am o problema cu Romtelecom - Dolce. Bunicul meu are un contract pe 2 ani semnat in vara. Bunicul meu se muta si doreste sa rezilieze contractul pe acest motiv.
I se cere taxa de reziliere 5.8 mil.
Este corect sa plateasca aceasta taxa in situatia in care isi schimba domiciliul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:33, 18 Noiembrie 2009
Verificati daca exista o astfel de clauza in contractul semnat de bunicul dvs.
Daca exista/nu exista faceti sesizare in scris catre Romtelecom solicitati si o audienta si, daca nu se rezolva, sesizati OPC-ul pentru clauze abuzive in contract.
Mi se pare corect din nefericire, daca a fost semnat pe 2 ani. Cu siguranta scrie in contract ce amenda va fi platita in cazul rezilierii inainte de implinirea termenului.
O sa incerc sa fac rost de contract.
Mi se pare corect sa existe o taxa daca ramanea in apartament.
Dar bunicul meu se muta! Ce sa faca cu contractul mai departe?

Plus ca cei de la Dolce isi schimba povestea. Mama mea are un contract care ajunge la termenul de 2 ani peste o saptamana si cand a mers sa il rezilieze i s-a cerut o taxa reprezentand suma reducerilor primite pe perioada celor 2 ani fara o saptamana + 35E (trebuie sa mearga fix in ziua respectiva pentru a nu plati taxa). Bunicului meu pentru un contract identic i-a cerut suma pentru lunile care raman din contract + 35E.
Eu nu inteleg cum 2 contracte identice pot avea clauze diferite de reziliere.
Dacă aţi fi de acord să transferaţi contractul pe noua adresă nu cred că ar fi vreo problemă.
Asta am incercat si eu sa il conving, fiind solutia de a scapa de taxa de reziliere.
Multumesc de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Primire factura restanta la 5 luni de la rezilierea contractului scarmen scarmen Buna ziua, In luna octombrie 2012 am reziliat contractul cu Romtelecom si la inchiderea lui nu am fost informata ca ar exista debite restante. In luna ... (vezi toată discuția)
Desfiintare serviciu dolce de la romtelecom icsulexcu icsulexcu In Decembrie 2012 mi s-a finalizat contractul la clicknet si am cerut defiintarea lui precum si a serviciului Voce si am pastrat doar serviciul Dolce. ... (vezi toată discuția)