avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperis casa, peste gardul despartitor intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperis casa, peste gardul despartitor intre vecini

Am o intrebare, daca ma puteti lamuri.Am un vecin care a construit peste gardul care ne desparte acoperisul casei lui de peste4ani.Am fost la Politie,au spus ca nu au ce sa le faca ca este caz civil.Am de la Politie o hartie cum ca vecinii isi iau angajamentul ca in primavara lui 2014 rezolva situatia dar nu au facut nimic.Eu daca vreau sa inalt gardul nu pot din cauza acoperisului, plus ca apa de ploaie si zapada cad la mine in curte.Aceasta se incadreaza la o fapta penala?Ma refer la distrugere,tulburare de posesie,incalcarea proprietatii? (sau altele) Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:54, 13 Ianuarie 2019
Pentru rezolvare puteti deschide actiune in instanta civila impotriva vecinului, dupa cum a precizat si politia.
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Multumesc frumos, insa nu se incadreaza la penal?Distrugere gard,imposibilitatea de a ma folosi de teren(ma refer la faptul ca nu pot inalta gardul din cauza acoperisului).Acoperisul depaseste gardul la mine in curte,inca o data multumesc.
Cele mentionate de dvs. in sarcina vecinului nu sunt fapte penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard deteriorat bancatul bancatul Daca vecinul nu are streasina pt ploaie si uluc pt apa de ploaie si nici parazapezi pt zapada ce pot sa fac? Politia a spus ca nu-i poate face nimic sa-l dau ... (vezi toată discuția)
Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea cojocri61 cojocri61 Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele adi19 adi19 Sper că acest forum este bun pentru problema mea. Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de ... (vezi toată discuția)