avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare pe caz de boala

Bună seara, va rog sa ma ajutați cu o informație. Am fost de curând declarat de comisia de expertiza a capacității de munca cu grad 2 pierdere totala a capacității de munca, sufăr de scleroza multipla. Eram în concediu fără plata din cauza bolii asa ca am mers cu decizia la angajator, o companie multinațională pt a-mi înceta contractul fiindu-mi necesara decizia de încetare a activității pt pensionare. Cei de la companie mi-au încetat contractul cfm articol 55 și m-au pus sa completez o cerere de demisie. E normal asa?? Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 13 Ianuarie 2019
costelbog, utilizator
Cel mai recent răspuns: costelbog , utilizator 08:39, 14 Ianuarie 2019
Nu tebuiau sa foloseasca art.55 , ci art.56 alin.1 lit.c C.mun.
Mulțumesc pentru răspuns, în aceste condiții pot face o sesizare la itm sau alt organ competent? Încă nu am depus dosarul pt invaliditate la casa de pensii nu știu dacă afectează într-o măsură cum mi-au încheiat contractul

Cornel Vasile a scris:

Nu tebuiau sa foloseasca art.55 , ci art.56 alin.1 lit.c C.mun.

Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
costelbog, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim rodica_ignat rodica_ignat Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Un angajat a prezentat la firma decizia medicala asupra capacitatii de munca, din care reiese ca acesta si- a pierdut capacitatea de munca cel ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)