Buna ziua, in urma unui proces de divort cu minori, sa dat o sentință de custodie comună, cu un program de vizitare propus de mine ai acceptat pe fond de către fosta soție. Ea a depus apel si cere schimbarea programului de vizitare cu care a fost de acord pe fond.
Eu nu am depus întâmpinare la acest apel, sunt in strainatate si nu m-am încadrat în timpul prevăzut de lege.
Ce se intampla daca nu am depus întâmpinare la apel?
Ce poate schimba ea cu acest apel?
Buna ziua,
nedepunerea intampinarii nu este neaparat o problema care sa duca la pierderea procesului.
In masura in care "tineti aproape" de dosar puteti sa cereti probele pe care le considerati utile profitand ca probele a caror administrare nu duce la amanarea judecatii pot fi cerute in instanta. Astfel, daca sotia dvs cere interogatoriu, la termenul la care vi se ia acest interogatoriu, puteti avea si dvs cateva intrebari scrise si sa cererti judecatorului sa administreze si acest interogatoriu. La fel si cu martorii - in ziua In care sotia audiaza martorii sai, daca aduceti si martorii dvs in afara salii si cereti instantei, aceasta va trebui sa-i audieze.
Daca a fost de acord cu programul de vizitare si s-a consemnat in hotarare atunci nu poate formula apel impotriva acetui aspect, astfel ca se va respinge. Daca insa instanta nu a luat act de aceasta intelegere atunci acest punct se va discuta si in instanta de apel.
Apelați la avocat ca sa se ocupe de caz si sa ia o decizie dupa ce analizează dosarul.
Nu trebuie să fiți prezent la proces daca va reprezinta avocatul.
Avocatul poate obtine castig de cauza.
Din păcate, sancțiunea nedepunerii întâmpinării în termenul legal de 25 de zile constă în decăderea din dreptul de a propune probe și a invoca excepții!
Dar stați liniștit, mai aveți o șansă de a propune probe prevalându-vă de prevederile art 254, alin 2 CPC; fiți diligent și contractați serviciile unui avocat bun.