avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot să plec de acasă la 16 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot să plec de acasă la 16 ani?

Pot să plec de acasă la 16 ani cu prietenul meu daca e major poate sa pățească ceva chiar daca eu am plecat de bună voie și nesilită de nimeni
Am auzit ca pot da o declarație ca nu m-a obligat iar atunci mama nu o sa poata sa ma ia de lângă el
Este adevarat pot sa fac asta numa daca am 16 ani???
Va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 21:10, 14 Ianuarie 2019
Fără acordul părinților nu poți și nu trebuie să pleci nicăieri!
Te afli la vârsta în care ai senzația că totul este roz și ai tendința de a lua decizii intempestiv, negândindu-te la repercusiuni; ai răbdare, ai o viață înainte, te vei împlini prin iubire!
Nu ai capacitate deplină de exercițiu, nu ești îndrituită legal să iei asemenea decizii, decât cu acordul părinților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa plec de acasa Anamaria Carmen Anamaria Carmen Am 16 ani,fac 17 in 18 septebrie si as vrea sa plec de acasa dupa ziua mea,parintii mei nu ma lasa sa vorbesc cu prietenu meu care este major.Ma pun sa vorbesc ... (vezi toată discuția)
Bună seara, pentru căsătorie trebuie acordul părinților ... Chlau_dia Chlau_dia Bună seara, pentru căsătorie trebuie acordul părinților în scris? Sau sa vina ai de fata? Vreau sa ma mut împreună cu iubitul meu și părinți mei nu ... (vezi toată discuția)
Plecare voluntara la 17 ani Llexxi Llexxi Buna ziua! M-am tot interesat in privinta acestui subiect, dar nu am primit ceva informatii clare care sa ma convinga in a actiona sau nu. Am tot cautat in ... (vezi toată discuția)