avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la spatii vindute
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la spatii vindute

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Sunt o societate si doresc sa vand un spatiu care are peste 20 ani vechime. Spatiul este inchiriat , iar chiria este facturata cu TVA conform optiunii facute de societatea proprietara la DGF. In spatiul respectiv proprietara nu a facut nici o investitie in ultimii 20 ani.Vinzarea spatiului se face cu TVA sau fara?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:41, 17 Noiembrie 2009
Vinzarea de cladiri vechi este scutita de TVA ,dar orice persoana impozabila poate opta pentru taxarea operatiunii de livrare a unei cladiri?
oricum perioada de ajustare TVA in acest caz este de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament - regim tva NeliDede NeliDede Buna ziua, Am o problema,daca ma poate ajuta cineva O societate detine 2 apartamente , pe care acum doreste sa le vanda. 1)Societatea este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)
Vanzare constructie cota tva wwitza wwitza Am o societate comerciala Y platitoare de tva. In anul 2003 societatea X platitoare de tva a cumparat un spatiu comercial in valoare de 35.000 ron inclusiv ... (vezi toată discuția)