avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala hartuire copil la scoala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala hartuire copil la scoala

Buna ziua.
Un copil de la scoala mi-a hartuit o lunga perioada de timp fetita, iar dupa ce am discutat personal cu copilul agresor (fara vreun fel de act de bruscare), mama acestuia mi-a facut plangere penala. Acum politistul de proximitate imi cere o intalnire intre cele 2 mame si copii, pt a ne lua declaratii. In calitate de parinte al fetitei mele de 12 ani, va intreb daca am dreptul sa refuz prezentarea ei la aceasta intalnire. Mentionez ca , fetita mea in urma harturii la care a fost supusa a ramas cu sechele emotionale, de aceea doresc sa evit eventualele traume pt ea. Nu stiu cum sa ma apar in acest caz.
Si va rog din suflet sa-mi comunicati care este legea care-mi protejeaza copilul in aceasta situatie.
Va multumesc enorm!
Cel mai recent răspuns: blaga elena , utilizator 13:34, 17 Ianuarie 2019
Daca s-a descchis dosar penal si ati fost citata trebuie sa va prezentati. Apararile le faceti in functie de plangerea formulata. Aveti dreptul sa apelati la un avocat.
Din punctul meu de vedere, trebuia sa discutati întăi cu parintii copilului, nu cu copilul.
Va multumesc pentru raspuns. Cu mama acestui copil nu am reusit sa vorbesc decat prin mesaje. Dar dupa ce mi-a oferit garantia ca se va ocupa de copilul ei, purtarea acestuia a devenit mai agresiva iar eu in acest punct am vorbit personal cu copilul ei. De asemena, au avut loc si discutii la clasa intre parinti si diriginte, insa nu s-a chimbat nimic...de aceea am ales sa discut personal cu copilul...a fost cumva o aparare legitima din partea mea.
Va multumesc pentru raspuns. Cu mama acestui copil nu am reusit sa vorbesc decat prin mesaje. Dar dupa ce mi-a oferit garantia ca se va ocupa de copilul ei, purtarea acestuia a devenit mai agresiva iar eu in acest punct am vorbit personal cu copilul ei. De asemena, au avut loc si discutii la clasa intre parinti si diriginte, insa nu s-a chimbat nimic...de aceea am ales sa discut personal cu copilul...a fost cumva o aparare legitima din partea mea.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca s-a descchis dosar penal si ati fost citata trebuie sa va prezentati. Apararile le faceti in functie de plangerea formulata. Aveti dreptul sa apelati la un avocat.
Din punctul meu de vedere, trebuia sa discutati întăi cu parintii copilului, nu cu copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala copil hartuit la scoala blaga elena blaga elena Buna ziua. Un copil de la scoala mi-a hartuit o lunga perioada de timp fetita, iar dupa ce am discutat personal cu copilul agresor (fara vreun fel de act de ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului , al copilului in societate marcela72 marcela72 Am si eu urmatoarea problema : fetita mea cea mica ( 11ani ) , are un coleg care o tot plesneste , cand m-am dus la scoala sa-l intreb de ce face acest ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este supus zilnic bullying-ului la școală. am vorbit cu părinții copilului agresiv, dar situația nu s-a ameliorat deloc. ce demersuri trebuie să fac? cosmon2004 cosmon2004 Buna ziua, Copilul meu este supus zilnic violentelor de tip buillying!!! Am vorbit cu parintii copilului agresiv dar situatia nu s-a ameliorat deloc! Ce ... (vezi toată discuția)