avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal și postnatal după șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal și postnatal după șomaj

Bună ziua,
Am absolvit Facultatea de Medicină Dentară în septembrie 2018, apoi am susținut concursul de rezidențiat din noiembrie, însă nu am reușit să obțin un loc. Ulterior mi-am depus dosarul pentru șomaj, figurând ca șomer indemnizat din data de 10 decembrie 2018. Sunt însărcinată, în prezent am 31 de săptămâni, iar în luna martie urmează să nasc.
Întrebarea mea este următoarea, dacă pot beneficia de concediul de maternitate (prenatal și postnatal, cele 126 de zile) după cele descrise mai sus? De CCC am înțeles că pot beneficiez.
De aici din localitate, cei de la Ajofm m-au trimis la C.A.S., spunând că ține de ei, iar cei de la C.A.S. au zis ca nu ține de ei pentru ca eu sunt în șomaj. Prin urmare, nu știu unde să mai întreb și aș dori să știu ce trebuie să fac. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:59, 16 Ianuarie 2019
Ca somer sunteti asigurata. Trebuie sa cereti medicului de familie certificat medical de maternitate in fiecare luna si sa-l predati la AJOFM. Ei sunt obligati sa va plateasca indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)
Referitor concediu prenatal n_adriana82 n_adriana82 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica insarcinata in 31 de saptamani si am fost la medicul de familie pentru a-mi lua concediu prenatal. Precizez ca sunt somera, ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)