avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea dorește să îmi dea o anumită sumă de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea dorește să îmi dea o anumită sumă de bani. Se poate legaliza la un notar declarația mea că nu am nicio pretenție la casa părinților, ambii în viață?

Bună ziua.....Ambii părinți trăiesc,sora mea dorește să imi dea o anumită sumă de bani...intrebarea este se poate legaliza la un notar cum că eu nu mai am nici o pretentie la casă???Multumesc..

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:56, 21 Ianuarie 2019
Daca face credit cu Prima casa, sora da un avans, restul il achita banca, direct parintilor, urmand ca sora sa plateasca rate 10/20/30 ani sau cat a convenit.
Cum anume sa ajunga banii la dvs?
Iti zi eu sora mea poată să facă un antecontract care bineînțeles nu dă cei 5% catre părinți.. ok...banca ii da banii sorei...după accea ii transferă in contul parintilor(ca sunt vinzatori) și de-abia atunci părinții imi dă mie ca sa nu mai am pretenție la casă. CORECTEAZAMA dacă am gresit cu ceva
..
Corect am inteles normal că nu mai am nici un drept de mostenire eu vreau doar partea mea ca să iau la prima casă.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Dacă sora va cumpara de la părinți casa, înseamnă că ea va fi proprietar.
Deci la decesul părinților, nu va mai exista nici o casa de moștenit.
Sora ia cu Prima casa locuința părinților, iar dvs luati tot cu Prima casa, dar un alt imobil?
Da...ce spuneti procedăm corect in felul acesta ???
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)