avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog ajutați-mă!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog ajutați-mă!

Bună ziua! Soția mea este în concediu creștere copil pana la data de 08.08.2019 iar pe data de 05.01.2019 a mai născut un băiețel pentru cel de al doilea copil mai are dreptul la concediu creștere copil sau trebuie sa termine cu primul
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:26, 22 Ianuarie 2019
Eu lucrez am dreptul sa întru și eu în concediu creștere copil cu de al doilea copil?

Cornel Vasile a scris:

1. Pe durata suprapunerii se va primi indemnizatia CCC1 + 1250lei.

2. Intrucat, cele 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență nr.111/2010 sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, acordarea acestora se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului.
Pe această perioadă se acordă o singură indemnizație, la aceeași valoare cu indemnizația primită anterior nașterii celui din urmă copil, precum și majorarea prevăzută la art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență (1250 lei).

3. In aceasta situație, pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) și c) din ordonanța de urgență, pentru acestea nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate. În cazul în care se depășește acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii conform art. 15 alin. (1) lit. d) din ordonanța de urgență, fără aplicarea prevederilor art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență dacă la data depunerii cererii copilul anterior a împlinit deja vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Nu cred ca este posibil ca ambii parinti sa fie in CCC in acelsi timp .... insa intrebati la AJPIS.
Cei de la primărie au spus ca nu se poate face nimic.... Atât doar sa aștepte sa facă primul copil 2 ani și după sa între în ccc2 dar am sunat la ajpis Bacău și miau spus ca se ia un supliment pe perioada de suprapunere
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cei de la AJPIS au dreptate...
Bună ziua va rog dacă se poate mai a-mi răspundeți la o întrebare pe perioada de suprapunere în cazul meu (7 luni) se ia indemnizația ccc1 + 1250lei pentru al doilea copil lunar sau cei 1250 mi se da o singura luna Va mulțumesc! (cei de la primăria unde am depus cererea pentru indemnizația pentru al doilea copil miau spus ca se ia o singura data cei 1250) Va mulțumesc încă o data cu stima și respect

Cornel Vasile a scris:

1. Pe durata suprapunerii se va primi indemnizatia CCC1 + 1250lei.

2. Intrucat, cele 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență nr.111/2010 sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu și indemnizația lunară pentru creșterea copilului, acordarea acestora se prelungește corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului și indemnizației pentru creșterea copilului.
Pe această perioadă se acordă o singură indemnizație, la aceeași valoare cu indemnizația primită anterior nașterii celui din urmă copil, precum și majorarea prevăzută la art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență (1250 lei).

3. In aceasta situație, pentru continuitatea acordării drepturilor, cererea se poate depune cu 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap, dar nu mai târziu de termenul prevăzut la art. 15 alin. (1) lit. b) și c) din ordonanța de urgență, pentru acestea nefiind obligatorie efectuarea concediului de maternitate. În cazul în care se depășește acest termen, drepturile vor fi acordate de la data depunerii cererii conform art. 15 alin. (1) lit. d) din ordonanța de urgență, fără aplicarea prevederilor art. 9 alin. (4) din ordonanța de urgență dacă la data depunerii cererii copilul anterior a împlinit deja vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Alte discuții în legătură

Trecere din ccc1 in ccc2 StefanD0 StefanD0 Buna seara. Am o nelamurire si sper sa gasesc raspunsul aici. Avand un salariu mai bun, am decis ca eu, tatal sa intru in CCC al primului copil, nascut in 26 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lilianahas lilianahas Buna seara. Am o situatie in care o salariata este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani pana in luna iunie 2011. In aceasta perioada a mai dat ... (vezi toată discuția)
A doua nastere inainte de a face 2 ani primul copil paula.sch27 paula.sch27 Buna seara. Va rog sa ma lamuriti daca se poate. Ma aflu in ccc1 pana in 26.11.2017, data cand se implinesc 1 an 11 luni de la nasterea primului copil. Tatal ... (vezi toată discuția)