avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Va rog ajutați-mă!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Va rog ajutați-mă!

Bună ziua! Soția mea este în concediu creștere copil pana la data de 08.08.2019 iar pe data de 05.01.2019 a mai născut un băiețel pentru cel de al doilea copil mai are dreptul la concediu creștere copil sau trebuie sa termine cu primul
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:26, 22 Ianuarie 2019
O sa primiti aceasta majorare pe toata durata suprapuneri celor doua concedii,
Articolul 5 din OUG 111/2010, cu modificarile si copletarile ulteriore, precum si art. specificat de domnul consilier jur. asa spun.
Nivelul indemnizatiei lunare prevazute la art. 2 alin. (2) se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.
O sa fie putin mai mult de 1250 de lei, s-a majorat salariul minim brut...
Adresati-va Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala daca cei din primarie nu cunosc legislatia.
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere din ccc1 in ccc2 StefanD0 StefanD0 Buna seara. Am o nelamurire si sper sa gasesc raspunsul aici. Avand un salariu mai bun, am decis ca eu, tatal sa intru in CCC al primului copil, nascut in 26 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lilianahas lilianahas Buna seara. Am o situatie in care o salariata este in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani pana in luna iunie 2011. In aceasta perioada a mai dat ... (vezi toată discuția)
A doua nastere inainte de a face 2 ani primul copil paula.sch27 paula.sch27 Buna seara. Va rog sa ma lamuriti daca se poate. Ma aflu in ccc1 pana in 26.11.2017, data cand se implinesc 1 an 11 luni de la nasterea primului copil. Tatal ... (vezi toată discuția)