avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la domiciliu

In prezent am contract de munca norma intreaga care presupune desfasurarea activitatii pe parcursul celor 5 zile din saptamana la sediul companiei. Mentionez ca nu este activitate de productie si as vrea sa intreb daca, avand acordul angajatorului, pot lucra 2 zile pe saptamana legal la domiciliu, ce modificari trebuie facute in contractul de munca si ce prevederi legale reglementeaza aceasta situatie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 30 Ianuarie 2020
Desigur, se modifică locul de muncă, locul prestaţiei. Se aplică codul muncii şi jurisprudenţa relevantă. Se face un act adiţional.
Vorbiti despre telemunca sau munca la domiciliu?
Buna seara, multumesc mult pentru raspunsul prompt. Deci se intocmeste un act aditional in care se specifica faptul ca 3 zile imi voi desfasura activitatea la sediul companiei si 2 zile la domiciliul personal? Fiindca nu sunt de specialitate, v-as ruga sa-mi spuneti ce articole din codul muncii reglementeaza aceasta situatie in care se lucreaza partial la sediul firmei si partial la domiciliu. As putea gasi undeva un model de astfel de act aditional? Multumesc pentru ajutor.
Buna seara, pentru situatia prezentata de mine care varianta ar fi cel mai simplu sau legal de aplicat? Se pot lucra 3 zile la sediul companiei si 2 zile la domiciliul personal in oricare din cele doua variante mentionate de dvs? Multumesc pentru ajutor.
Munca la domiciliu in 2019.
[ link extern ]

Telemunca
www.avocatnet.ro/articol_457...

telemunca este „forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat și voluntar, își îndeplinește atribuțiile specifice funcției, ocupației sau meseriei pe care o deține, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puțin o zi pe lună, folosind tehnologia informației și comunicațiilor

Alte discuții în legătură

Diurna vs telemunca luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru un angajat aflat in telemunca se poate acorda diurna si costuri cazare ?Si daca nu se poate, atunci care e ... (vezi toată discuția)
Regim de telemunca (doar la domiciliu) petronel11 petronel11 Buna ziua. Speta este urmatoare: Ca angajator doresc sa modific un CIM (cu acordul salariatului) si ii propun un act aditional unui salariat referitor la ... (vezi toată discuția)
4 zile telemunca buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele ... Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 4 ZILE TELEMUNCA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele intrebari referitoare la Legea 241/2023 1. Parintii care au copil de 11 ani impliniti au ... (vezi toată discuția)