În blocul meu sunt diferențe mari la sumele calculate pentru plata căldurii, deși apartamentele au aceeași suprafață. Cum pot afla dacă sunt corect calculate?
Buna seara locuiesc in Oradea intrun bloc cu 4 etaje(l-am cumparat de curand). Acum la afisarea asociatie am ramas foarte uimita sa vad ce diferente mari de caldura se platesc de la un apartament la altul avand aceeasi suprafata toate apartamentele( 49) .Este normal asa difernte de pret. Am fost la asociatie sa intreb si eu si mi s-a spus ca sa scumpit caldura (dar intrebarea mea este doar la 2,3 apartamente)?Cum
pot afla daca este corect calculata?
Buna ziua pe mine poate sa ma zapaceasaca acol cu calculele lui eu nu ma pricep, dar cui as putea sa ma adresez ca sa faca un control la administratie?Cine ar putea sa imi spuna ca intradevar calculele domnului administrator sunt ok sau nu?
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru a va informa corect si complet asupra dispozitiilor care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,drepturi si obligatii,limite de competente studiati temeinic disp L nr 196/2018
Conform dispozitii mentionate,serviciul de specialitate din primariile teritoriale exercita control asupra activitatii asociatiilor de proprietari
maui mult legiuitorul a impus ca periodic administartorul de imobil pe langa lista lunara de intretinere sa afiseze natura sumelor de plata,modalitatea de repartizare costuri individuale
Puteti realiza control asupra activitatii asociatieid e proprietari fie prin sesizarea oficiala a serviciului responsabil din parimaria teritoriala fie pentru garantia prestatiei puteti contracta in nume persoanla expertiza contabila prin expert CECCAR cu care puteti negocia obiectivele,durata de verificat inclusiv onorariul aferent expertizei
De regula serviciul din primarie desi este legal competent sa desfasoare control asupra activitatii asociatiilor de proprietari fie din comoditate fie nu detine personal specializat care intradevar sa stapaneasca dispozitiile in domeniu si sa fie competent sa execute expertiza contabila temeinica
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Inainte de implicarea autoritatilor se poate clarifica problema inclusiv prin cenzor/comisia de cenzori a asociatieid e proprietari care are autoritatea si competenta sa verifice si sa vizeze pentru legalitate toate documentele asociatiei de proprietari