avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... În blocul meu sunt diferențe mari la sumele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

În blocul meu sunt diferențe mari la sumele calculate pentru plata căldurii, deși apartamentele au aceeași suprafață. Cum pot afla dacă sunt corect calculate?

Buna seara locuiesc in Oradea intrun bloc cu 4 etaje(l-am cumparat de curand). Acum la afisarea asociatie am ramas foarte uimita sa vad ce diferente mari de caldura se platesc de la un apartament la altul avand aceeasi suprafata toate apartamentele( 49) .Este normal asa difernte de pret. Am fost la asociatie sa intreb si eu si mi s-a spus ca sa scumpit caldura (dar intrebarea mea este doar la 2,3 apartamente)?Cum
pot afla daca este corect calculata?
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua, azi am primit raspuns la solicitare scrisa ce am depos-o la asociatia noastra.Nu mi-a eliberat nimic din actele care le-am cerut eu,(copie dupa contractul de munca a presedintelui,al administratorului si al cenzorului) m-i s-a spus ca sunt confidentiale si nu am dreptul sa le am.Am solicitat o copie dupa cheltuielile detailate a lustei de plata, si am primit copie dupa lista ce este afisata la avizier(nu facturi de la caldura, sau curent).Am primit copie dupa hotararea generala unde nu apare numele cenzorului si al administratorui(care este fiul presedintelui),si raspunsul venit cand am intrebat de ce? A fost: Au fost alesi dupa aceea.Precizez stau de 6 luni in acest bloc si pe administrator l-am vazut doar azi,tot asa m-i s-a raspuns ca administratorul nu trebui sa stea tot timpul la asociatie ( desi din spusele dansului este angajat cu 8 ore) .La dimineata am sa depun o sesizare la primarie.Daca nu se rezolva nimic, unde pot sa merg mai departe? Noi ca si locatari nu avem chiar deloc drepturi?
Va rog sa ma indrumati?
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu raspunsul de la ei mergeti la primarie si faceti sesizare scrisa.

Conform legii 196/2018 aveti dreptul sa vedeti orice document care tine de asociatie, inclusiv facturi, contracte s.a.m.d

Pentru ca ei nu va pun la dispozitie aceste documente inseamna ca nu isi indeplinesc atributiile iar pentru asta pot fi amendati cu sume intre 2500-5000 lei.

Aveti aici o discutie cu o problema similara unde am dat exact articolele din lege www.avocatnet.ro/forum/discu...

Eventual printati-le si mergeti sa le arati ca legea ii obliga si ca sunt pasibili de sanctiuni mari.

Daca tot nu vor sa inteleaga mergeti la Primarie si cautati pe doamna Tiurbe Mariana, este sefa departamentului care se ocupa cu asociatii si este foarte orientata sa rezolve problemele.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
I0nutz83, utilizator
Buna ziua, ma scuzati ca tot insist azi am fost la primarie unde am depus o sesizare scrisa ca vreau sa vina in control la adociatie.Am vb cu dn Tiurbe Mariana, am explicat situatia ca domnul M este presedinte si fiul dansului este administrator desi este interzis de lege.Raspunsul doamnei ,(foarte draguta)a fost ca nu stie cum a fost angajat domnul administrator,si daca dansul are acordul proprietarilor nu se mai inplica ei.Este adevarat?Chiar daca are acordul proprietarilor,nu este tot ilegal.Mentionez ca in hotararea generala nu apare numele administratorului si nici a cenzorului,decat salariile acestora.Administratorul este angajat la noi cu 8 ore pe zi si are un salar de 1900 lei desi el sta 4 ore pe saptamana.Este corect?
Va rog sa ma ajutati nu ma pricep prea bine la legi,dar din ce am citit eu din legea 196/2018 nu scrie nicaeri ca angajati administratiei au voie sa fie rude.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Cum va fi repartizat consumul de energie termica in sezonul 2011-2012 ? BEN46 BEN46 Cum vor fi impartite partile comune la incalzire in sezonul de iarna 2011-2012 ? (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura titel2titel titel2titel Buna ziua! Blocul nostru are 2 celule de incalzire la subsol , care deservesc cate 4 scari , la subsol sunt montate repartitoare care contorizeaza pe fiecare ... (vezi toată discuția)