avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Mama mea a ajuns la varsta de pensionare dar mai are nevoie de 5 ani ea avand 10 ani cotizati la stat! Am auzit ca poti plati doar pensia pentru cei 5 ani si sa poata beneficia de pensie .ma puteti ajuta cumva sa- mi ziceti daca se poate asa , Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
PavDana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:59, 17 Ianuarie 2019
Se poate "cumpăra" maxim 5 ani pentru completarea stagiului de cotizare, care trebuie sa fie de minim 15 ani pentru a putea beneficia de pensie la limita de vârstă.

Mergeți cu mama la Casa de Pensii din județul unde locuiește pentru informați detaliate și procedura de urmat.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator
Nu aveti idee cat tebuie sa plateasca pentru acesti 5 ani ?
Mult, vreo 30.000 lei RON pentru 5 ani. E 520 lei pe lună, adică 25% din 2.080 salariul minim. Dar pentru a ști suma exactă mergeți și întrebați la CASA locală de pensii. Se plătește toată suma odată, apoi la alt ghișeu se depune chitanța la dosar și se așteaptă decizia de pensionare.
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pensie radunadal radunadal buna dimineata , as dori sa va intreb urmatoarele : Am varsta de 42 de ani , as putea sa platesc din mana contributile la stat pana la varsta de pensionare ? ... (vezi toată discuția)
Stagiul minim de cotizare incomplet-poate primi indemnizatia de 640 lei, dupa vechea si/sau dupa noua lege a pensiilor? CYBORG CYBORG Buna ziua! Un amic de-ai mei nu are stagiul minim de cotizare complet. Are 9 ani de cotizare si in 2019 face 65 de ani ,varsta de pensionare. Am cinci ... (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)