Detin un imobil (prima casa) pe numele meu . Am fost casatorit iar sotia a avut un PFA cu sediul in acest imobil.Dupa partaj imobilul mi.a revenit mie fiind in continuare propietar,problema este ca imi vin tot felul de hartii pe aceasta persoana fizica (PFA) in conditiile in care fosta sotie si.a schimbat domiciliul implicit adresa din cartea de identitate,si bineinteles nu mai stiu nimic de fosta sotie de cel putin 6 ani(termen la care ar trebui sa expire PFA),ideea este ca vin tot felul de instiintari,intarzieri,taxe..etc si vreau sa stiu cum ma poate impacta pe mine in conditiile descrise mai sus....multumesc mult pt.acest spatiu online.
conform art.25 din legea 26/1990, orice persoana prejudiciata ca efect al unei inmatriculari sau al unei mentiuni in registrul comertului are dreptul, sa ceara radierea inregistrarii pagubitoare, in tot sau in parte, dar numai in cazul cand printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila au fost desfiintate in tot sau in parte sau modificate actele care au stat la baza inregistrarii cu privire la care se solicita radierea, daca prin acea hotarare nu a fost dispusa mentionarea in registrul comertului.
Incercati solutionarea pe cale amiabila cu fosta sotie pentru a-si schimba sediul social al PFA si pentru rezilierea contractului de comodat (inchiriere ) pe care l-ati semnat impreuna la infiintarea acelui PFA, in caz contrar va veti adresa instantei de judecata .
Va mulțumesc foarte mult pt.raspunsul anterior.
Din păcate nu pot lua legătura cu fosta soție fiind plecata in diverse tari,unica soluție fiind rezolvarea in lipsa a acestei situații.
Contractul de comodat nu are oare un termen de valabilitate și expiră de la sine și implicit se radiază și acest PFA daca nu mai sunt achitate taxele pt.el,(fiind practic abandonat)? Caz în care este posibil să înceteze și hârtiile venite către adresa actuală a sediului social (domiciliul meu actual)?
In momentul in care am devenit unic proprietar in urma partajului nu trebuia oare semnat un alt contract de comodat sau acord referitor la actualizarea acestui sediu social PFA?
Ma gândesc că dacă s.a schimbat proprietarul,valabilitatea și termenii contractului de comodat este nulă,cum ar fi logic,
Mulțumesc mult pentru disponibilitate.
Radiere sediu social
utc
Buna ziua,
Va rog, ma putetia ajuta cu un model de cerere radiere sediu social conform art. 25/legea 1990 rep. si mod. prin L 16/2003!
multumesc anticipat! (vezi toată discuția)