avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... el vrea dar eu nu stiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

el vrea dar eu nu stiu

Buna ziua,
Am si eu cateva rugaminti. Sa o iau cu inceputul asa ar fi logic.
Acum 5 ani impreuna cu actual meu sot - pe atunci inca nu, ne-am apucat sa construim 1 casa si sa turnam fundatia celei de-a doua pe terenul proprietatea lui.
Nici una din case nu au inca autorizatiile iesite, si oricum sunt pe numele lui - insa eu alegandu-ma cu un credit de 10.000 eur.
Acum 3 ani el a ramas fara munca, si si-a deschis un PFA - ca instructor auto, mama mea luandu-l in spatiu cu adresa de pe BI si sediul PFA-ului.
Foarte multi bani nu a facut din scoala, eu castigang de 2-3 ori mai mult si in afara de ratele mele sustinand si cheltuielile casei si ratele lui, si tot felul de cheltuieli ale masinii, etc
Intre timp acum 1an si jumatate ne-am casatorit iar banii au fost din alt credit al meu si al mamei, el neavand venit si parintii lui neajutandu-ne.
Acum introduce cererea de divort, inca nu stiu pe ce motiv.
Cum il pot obliga sa-si schimbe adresa si sediul societatii, in conditiile in care taxele PFA sunt restante, si daca am vreun drept la casa sau macar la plata ratelor creditului de catre el - iar pentru fundatie s-au folosit banii vanzarii unui teren de-al meu.
Inca o data specific ca el a castigat in jur de 600 lei/lunar in ultimii3 ani in conditiile in care investitiile au sarit de 150.000 lei- bani pe care ii pot justifica.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: madii113 , utilizator 20:36, 4 Martie 2010
1. Pentru schimbarea adresei este necesar ca mama dvs sa dea o declaratie notariala prin care sa mentioneze ca isi retrage acordul ca sotul (fostul sot) sa mai locuiasca la adresa respectiva. Declaratia trebuie depusa apoi la unitatea de politie in raza careia domiciliaza mama dvs. Din acel moment sotul dvs se va afla in stare de ilegalitate in ceea ce priveste domiciliul.
2. Probabil ca pentru stabilirea sediului PFA sotul dvs a utilizat un contract de comodat. Verificati in ce conditii a fost incheiat, pe ce termen, cand expira, etc.
Comodatul poate fi reziliat, de exemplu, in virtutea faptului ca datorita unor circumstante neprevazute, comodantul are nevoie de intreg spatiul pus la dispozitie.
Puteti notifica Registrul Comertului despre incetarea/rezilierea contractului de comodat.
3. Asupra casei despre care faceti vorbire aveti cu certitudine un drept de creanta.
Mai mult, cu un avocat istet si cu probe, puteti sa dovediti ca acea casa este bun comun datorita edificarii ei impreuna cu sotul dvs de la zero, prin munca dvs personala si prin contributia dvs financiara.
4. Veniturile inegale ale sotilor pot determina cote diferite de contributie la dobandirea bunurilor comune si, pe cale de consecinta, modificarea loturilor in partaj in sensul maririi valoric sau cantitativ a lotului ce va va fi atribuit dvs.
Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns,
Pentru pct 2 nu s-a folosit ctr de comodat sau inchiriere, parintii mei au fost amandoi la registru comertului si au semnat. La notar li s-a spus de ctr acestea insa au spus ca au incredere in el si nu e nevoie. Iar adresa sediului este pe perioada nelimitata la mama acasa.
Oare ar trebui sa intenteze si ea o actiune in instanta?
Referitor la pct 3 singurele probe ar fi perioada constructiei, a vanzarii terenului meu si a creditelor contractate, bineinteles sustinute de martori. Credeti ca sunt de ajuns?
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contr v/c cu plata in rate - cine e proprietar lrcos lrcos Am in fata un ctr de V/C cu plata in rate - ultima rata fiind in 2017. exista o clauza care prevede :"ctr de fata va fi pus in executare dupa incheierea ctr ... (vezi toată discuția)
Act provizoriu alinaiorgu alinaiorgu Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu urmatoarea problema:am construit o casa P+M pe terenul tatalui meu la care a participat cu o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Divort cu partaj phonearena phonearena Buna ziua, Sotia mea si cu mine intentionam sa divortam. Avem luat impreuna un apartament prin credit ipotecar din care s-au achitat 5 ani. La apartament ... (vezi toată discuția)