avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurat în Germania și internat în spital în ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurat în Germania și internat în spital în Romania

Bună ziua,
soțul meu a venit în concediu de Sărbători și a avut o problema de sănătate pentru care a fost necesar sa se interneze. Pentru a putea beneficia de servicii medicale l-am pus ca și coasigurat. Întrebarea este dacă se putea folosi și cardul de sanatate din Germania și dacă pe baza documentelor i se va plăti în Germania concediul medical. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 22:59, 19 Ianuarie 2019
DA, s-ar fi putut, inaite de revenirea in Ro sotul trebuia sa-si scoata un card de asigurare de sanatate europeean de la asigurarile de sanatate la care a aderat in De ("gesetzlich" sau "privat").
Cu acel card sotul beneficia de asistenta medicala romana care la randul ei deconta asistentei de sanatate De sumele cheltuite.
Ar fi trebuit sa informati in termenul de timp prevazut asiguratorul german de problemele de sanatate ale sotului (atat asigurarile de sanatate generale cat si complementare (private), daca este cazul).
Daca nu ati informat in timp, nu se va plati nici un concediu medical in De.
Nu ar fi trebuit sa va declarati sotul ca fiind co-asigurat in Ro, vor apare suspiciuni si declaratia este oricum falsa, sotul nu a cotizat in Ro!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale angi prunaru angi prunaru Buna seara,am o întrebare:în perioada 2008-2012 nu am cotizat la sistemul de asigurari de sanatate,am fost co-asigurat pe asigurarea sotului.Ïn 2012 am ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă Român23 Român23 Bună ziua, am avut un accident de munca în Spania, în urma căruia am suferit o fractura la piciorul stâng, am fost operat, iar acum sunt în medical,pot ... (vezi toată discuția)
Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)