avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare

Daca instanta a admis exceptia inadmisibilitatii cererii - notificarea a fost trimisa la domiciliul chiriasului si nu la adresa imobilului, se poate depune o noua cerere de evacuare???
Paratul va invoca autoritatea de lucru judecat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
cristina sandu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 15:21, 20 Ianuarie 2019
Depinde pe ce s-a bazat exceptia inadmisibilitatii.
Dacă nu evitați situatia juridică care a determinat inadmisibilitatea nu veti trece de inadmisibilitate.
Ar fi bine sa mergeți cu hotărârea la avocat ca sa fie temeinic analizată si sa va poată lamuri în concret.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Exceptia inadmisibilitatii s- a bazat pe facptul ca nu au fost respectate dispozitiile privind comunicarea notificarii de evacuare. Aceasta a fost comunicata la domiciliul chiriasului si nu la adresa imobilului inchiriat.
In situatia in care se reia procedura, se transmite notificarea la sediul corect si se depune cerere la instanta, paratul va invoca exceptia autoritatii de lucru judecat.

O va putea invoca dar instanța o va respinge, nu e o chestiune de fond, deci cerea poate fi reiterata, cu mentiunea ca de această data procedura prealabilă să se efectueze corect.
Nu exista autoritate de lucru judecat pentru evacuare, ci doar pentru adresa citarii - judecatorul nu a judecat niciodata evacuarea - nu a intrat pe fond, adica pe dreptul de a evacua.
Hotarare judecatoreasca are autoritate de lucru judecat doar pentru exceptia citarii nelegale. Atat.
Deci daca faci citarea la aceeasi adresa, atunci, da, Judecatorul va invoca autoritatea de lucru judecat. Nu mai poti cita la aceeasi adresa gresita. Judecatorul s-a pronuntat.
Judecatorul a judecat comunicarea - exceptia / citarea defectuoasa, viciu de procedura, care este o nimica toata in cazul tau.
In mod normal trebuia sa dea termen pentru refacerea citarii.
Din cate stiu eu (nu sunt procedurist) dar daca paratul se prezinta in instanta, nu mai poate invoca citarea gresita. Nu stiu daca s-a prezentat.

Depui din nou cerere de evacuare la adresa corecta si urmareste procesul indeaproape.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 1033 si urm. ncpc Crisanca Crisanca Buna ziua. Va rog sa-mi dati un raspuns in urmatoarea problema: am facut o actiune pentru evacuarea chiasului care nu a mai platit chiria de mai bine de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Inadmisibilitatea intemeiata pe lipsa informarii despre mediere ContSters305985 ContSters305985 suntem de acord ca inadmisibilitatea este o exceptie de nulitate a cererii/actiunii :) 1. intrebarea mea este daca-i relativa sau absoluta? 2. cand si ... (vezi toată discuția)